fbpx

Frisca – detalii de preparare

Please select a featured image for your post

Sa prepari o frisca ar fi un lucru foarte simplu: tot ce ai de facut este sa bati smantana pana cand devine frisca si sa te opresti la timp… Singura problema – si cea mai mare – este ca nu gasesti smantana! Da, acesta este adevarul, chiar daca rafturile magazinelor sunt pline de caserole si galetuse pe care scrie „smantana”, in realitate continutul lor este departe de a fi smantana… Smantana este un derivat mult mai gras al laptelui, cu un continut de grasime de circa 35-40 la suta. O smantana adevarata, de la tara, trebuie chiar amestecata cu un pic de lapte pentru a produce o frisca pufoasa ! In schimb, cea disponibila in comert nu depaseste 24 la suta grasime si in plus contine tot felul de aditivi dubiosi…

Citeste si:  Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre cunilingus

De aceea, in primul rand trebuie sa gasiti o smantana grasa, speciala pentru frisca. Ar trebui sa aiba 30-35 la suta grasime. O veti recunoaste pentru ca nu seamana cu iaurtul, e ceva mai cremoasa, mai lichida. Apoi, aveti nevoie de un mixer, de un blender sau macar de o furculita – daca sunteti dispuse la un pic de efort. Dintr-o smantana cu 30 la suta grasime obinem o frisca pufoasa, daca smantana e mai grasa, frisca va fi un pic mai tare.

Citeste si:  Intreruperea de sarcina - unde e interzisa pe glob?

Calculati dupa ochi (volumetric) de cata frisca aveti nevoie si puneti in recipient jumatate din acest volum de smantana. (Dintr-o jumatate de cana de smantana se obtine o cana de frisca). Apoi puneti mixerul la viteza mica si amestecati. Atentie! Tot ce trebuie sa faceti este sa va opriti la timp! Cand frisca a devenit pufoasa, gata, nu mai institati, pentru ca daca o bateti mai mult, ea va incepe sa se „taie”, separandu-se in unt si zer. Pentru portii mici, puteti face smantana chiar si intr-un shaker: puneti cateva linguri de smantana, inchideti bine shakerul si „zdruncinati-l” energic.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.