fbpx

Ghidul fructelor exotice

Please select a featured image for your post

Mai demult puteam doar sa visam la aroma si gustul delicios al fructelor exotice. Acum, acestea se gasesc aproape in fiecare supermarket, de aceea nu ezitati sa le savurati. Pe langa gustul lor delicios si misterios, fructele exotice sunt si adevarate izvoare de sanatate, datorita numarului mare de vitamine si minerale. Ananasul este unul dintre cele mai complexe fructe cand vine vorba de vitamine. Acesta contine mai toate vitaminele, dar si 16 minerale precum fier, potasiu, magneziu, zinc, calciu, cupru, iod. Contine de asemenea si vitaminele A, B, B1, C si enzime. Alaturi de acestea, ananasul are in compozitie si serotonina, o substanta ce asigura starea de bine si ne face mai fericiti. Pentru ca este un fruct plin de vitamine si foarte nutritiv ananasul este recomandat si in curele de slabit. Ananasul are efect diuretic si laxativ. Combate celulita si ne ajuta in lupta cu kilogramele. Atentie insa la felul in care se curata acest fruct. Ananasul se curata prima data de coaja, se taie in patru pe lungime si se indeparteaza cotorul, iar apoi pulpa se taie in bucatele si se savureaza.
Rodia. Dintre fructele exotice, rodia este cea care ne ajuta sa ramanem vesnic tineri. De culoare rosiatica-maronie, cu o coaja groasa si cu miez carnos format direct din seminte, rodia are un gust dulce acrisor asemanator cu cel al coacazelor. Rodia contine foarte multe vitamine, printre care vitamina C, B si A. Nu duce lipsa nici de minerale, in rodie regasindu-se cantitati considerabile de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, zinc si fier.
Citeste si:  Implicare copii in ingrijirea animalelor
Rodia face si un bine sanatatii avand un rol important in prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare si in reducerea colesterolului. De asemenea rodia combate oboseala, scade febra si intareste sistemul imunitar, in special persoanelor predispuse la raceli si infectii. Rodia se taie prima data de coaja, indepartandu-se apoi cu grija semintele.
Citeste si:  Barbatii care lucreaza in aer liber, mai feriti de cancerul renal
Mango. Cultivat in India de peste 4000 de ani, mango este considerat de unii fructul numarul 1. Are insa si toate ingredientele pentru a fi numarul 1. Cu un gust delicios, mango are o aroma interesanta ce poate fi asemanata cu combinatia dintre ananas, piersici si caise. Poate fi de culoare galbena sau portocalie si are de cele mai multe ori o forma ovala, desi putem intalni si fructul lunguiet. Mango contine necesarul zilnic de vitamina A si betacaroten, dar si de vitamina C. Nu lipsesc nici magneziul, potasiul sau calciul. Mango protejeaza pielea si asigura o vedere buna. De asemenea, acesta stimuleaza metabolismul, intareste sistemul imunitar si cel nervos. Pentru ca nu contine multe grasimi si calorii, mango poate fi utilizat cu succes in curele de slabit. Pentru a fi savurat mai bine, fructul se va taia in doua si i se vor indeparta samburii, urmand ca pulpa sa se manance cu o lingurita.
Citeste si:  Colonul iritabil se poate combate si prin sport
Papaya este un fruct exotic, in forma de para, de culoare galbena- portocalie. Gustul sau este foarte dulce si aromat. La fel ca si alte fructe exotice, si papaya contine pe dinauntru seminte, doar ca acestea sunt comestibile. Papaya este bogata in vitaminele A si C, dar si in calciu, magneziu si potasiu. Papaya contine si o enzima, papaina, care ajuta la recuperarea pacientilor operati de coloana vertebrala. Acest fruct ajuta la digestie si constipatie. Are si un rol important in incetinirea procesului de imbatranire a pielii. Nu ezitati sa consumati acest fruct deoarece stimuleaza producerea argininei, care este un aminoacid foarte important. Acesta activeaza hormonul de crestere, ajutand astfel la refacerea unor celule din ficat, muschi si oase. Fructul papaya se taie de obicei pe lungime si i se indeparteaza semintele.

Un comentariu

Lasă un răspuns la Cornelia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.