fbpx

GlaxoSmithKline (GSK) Romania – 10 ani de parteneriat cu HOSPICE Casa Sperantei si donatii de 1 milion de dolari pentru ingrijirea paliativa

Please select a featured image for your post

GlaxoSmithKline (GSK) Romania, una dintre cele mai importante companii farmaceutice din Romania, si HOSPICE Casa Sperantei – organizatie de caritate nonguvernamentala, prima din Romania in domeniul ingrijirii paliative – anunta implinirea a 10 ani de parteneriat. Sprijinul pe care GSK l-a acordat HOSPICE Casa Sperantei in eforturile organizatiei de a extinde serviciile de ingrijire paliativa la nivel national de-a lungul acestui deceniu se ridica la 1 milion de dolari.

Ingrijirea paliativa se refera la cresterea calitatii vietii pacientilor cu boli incurabile, aflati in stadii terminale, prin tratamente de reducere a durerii si suport psihologic. Nevoia pentru astfel de servicii este mare in Romania – statisticile arata ca in tara noastra doar 5% din bolnavii diagnosticati cu cancer in faza terminala beneficiaza de ingrijire paliativa.

„Cu ajutorul companiei farmaceutice GSK am reusit nu doar sa punem bazele dar si sa dezvoltam continuu serviciile de ingrijire paliativa specializata, atat in Romania cat si in regiune”, a declarat Alice Paterson, Campaign Director al HOSPICE Casa Sperantei.

Acest parteneriat demonstreaza angajamentul GSK in privinta responsabilitatii sociale, facand parte din misiunea GSK – ca prin tot ceea ce facem crestem calitatea vietii romanilor – misiune strans legata de cea a HOSPICE Casa Sperantei, respectiv introducerea si dezvoltarea paliatiei in Romania.

„Suntem mandri de acest parteneriat cu HOSPICE Casa Sperantei si vom continua sa sustinem proiectele menite sa extinda serviciile de paliatie in Romania in toate dimensiunile – de la sprijin financiar la dedicarea angajatilor nostri, prin activitati de voluntariat, ca parte a proiectelor de responsabilitate sociala pe care le derulam aici”, a declarat Pascal Prigent, directorul general al GSK Romania.

Citeste si:  Alatura-te Campaniei Nationale "Inscrie-te in Asociatia de Pacienti"!

In contextul acestui parteneriat, in 2009, Patrick Desbiens (fost director general GSK Romania), a pus bazele comitetului Honorary Patrons of Hope, format din reprezentanti ai HOSPICE, diplomati, oameni de afaceri, filantropi si manageri din Romania, comitet infiintat cu obiectivul de a strange fonduri pentru ridicarea unui centru de tip HOSPICE in Bucuresti.

Donatiile GSK in acest proiect au fost realizate prin programul GSK Global Community Partnership, derulat de companie la nivel global, iar acestui sprijin i s-au alaturat si sumele provenite din donatii individuale sau cele ale altor companii. Aceste donatii s-au ridicat pana acum la 2,7 milioane de euro, dar mai este inca nevoie de fonduri pentru a oferi sansa unui numar de 750 de pacienti sa beneficieze an de an de tratament si suport sustinut in noul centru HOSPICE. Acesta se va construi din aceasta vara in Bucuresti si urmeaza sa fie inaugurat anul viitor.

„A avea un astfel de centru in Capitala este esential din mai multe motive. In primul rand, Bucurestiul are nevoie de un centru in care pacientii sa vina si sa fie ingrijiti. In al doilea rand, o parte vitala a programului va fi de a recruta, de a instrui si dezvolta profesionisti din domeniul sanatatii care sa devina experti si formatori, astfel incat sa poata aduce o contributie semnificativa la dezvoltarea ingrijirii paliative in Romania”, a declarat Patrick Desbiens, fostul director general al GSK Romania, acum Vice President Commercial Operations Primary and Specialty Care, GSK Franta.

Citeste si:  Caracteristici bona perfecta

De altfel, GSK a sustinut anterior HOSPICE Casa Sperantei in punerea bazelor unui alt proiect – este vorba despre demararea, in 2005, a programului de extindere a serviciilor paliative pentru copiii aflati in stadii avansate ale unor boli incurabile atat in Romania, cat si in alte tari din Sud-Estul Europei – Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia si Serbia – si extinderea cunostintelor de specialitate in acest domeniu prin instituirea unui centru regional de pregatire si a unor echipe specializate mobile.

GSK s-a implicat in cauza paliatiei nu doar cu ajutor financiar ci si alaturi de angajatii sai. Astfel, o parte dintre angajatii GSK au alergat pentru cauza paliatiei la editiile din 2009, 2010 si 2011 ale Maratonului Bucurestiului. De asemenea, angajatii GSK din fabrica din Brasov deruleaza an de an activitati de voluntariat pentru centrul HOSPICE din Brasov in cadrul unui program intern intitulat Orange Day – evenimentul anual al GSK dedicat voluntariatului, in care angajatii GSK din intreaga lume, inclusiv cei din Romania, se implica in sprijinirea comunitatilor locale.

Alti angajati GSK au ales sa sprijine cauza cumparand obiecte realizate manual de pacientii din centrul HOSPICE de la Brasov sau directionand 2% din impozit catre fundatie. De asemenea GSK a donat catre centrul HOSPICE din Brasov echipamente IT, mobilier si echipamente de lucru pentru sustinerea activitatilor administrative din centrul de ingrijire.

Mai mult, printre programele interne ale GSK care sustin cauza HOSPICE se regaseste si programul de voluntariat intern numit PULSE – prin care angajatii GSK din intreaga lume lucreaza alaturi de ONG-uri partenere timp de 3 sau 6 luni, partenerul din Romania al GSK fiind chiar HOSPICE Casa Sperantei. In cadrul acestui program, trei membre ale echipei GSK, Angela Boghiu din Romania, Courtney Hartstein din Statele Unite ale Americii si Anke Helten din Germania au aplicat in programul voluntariat pentru a lucra timp de 6 luni pentru HOSPICE Casa Sperantei.

Citeste si:  Micutii se distreaza din faza intrauterina

Misiunea Angelei Boghiu ca voluntar la HOSPICE a inceput in 2010, ea lucrand la sediile HOSPICE fundatiei din Brasov si Bucuresti unde, alaturi de angajatii fundatiei, s-a ocupat de strangerea de fonduri pentru pacientii incurabili, prin Campania „2%”, dar si de obtinerea de sponsorizari. Rezultatul proiectului la care a lucrat Angela a fost unul de succes pentru ca a reusit sa adune din formularele stranse suma de 20.000 Euro si in continuare ea tine legatura cu cei de la HOSPICE si cu cei care isi doresc sa sustina cauza.

Courtney Hartstein, care lucreaza in echipa comerciala a GSK SUA si Anke Helten, din echipa de Comunicare a GSK Germania, au fost voluntare timp de 6 luni fiecare la HOSPICE Casa Sperantei in Bucuresti, misiunea lor fiind aceea de a atrage donatii prin cresterea notorietatii paliatiei si a nevoii pentru noul centrul de ingrijire din Bucuresti.

Cel mai recent, Anke Helten a fost voluntara pentru HOSPICE in 2011 pentru ca isi dorea sa vada si sa inteleaga realitatea cu care se confrunta bolnavii incurabili, experienta care o ajuta si in viata profesionala – comunicarile cu presa ale lui Anke despre diferite produse care salveaza vietile oamenilor ilustreaza acum mai bine realitatea cu care se confrunta pacientii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.