fbpx

Minighid al terapiilor de infrumusetare

ACUPUNCTURA cosmetica – terapie efectiva, nechirurgicala de tratare a semnelor de imbatranire a tenului, originară din China, bazată pe acţiune reflexa, care consta in inteparea pielii, in anumite puncte ale fetei, cu ace metalice fine. Insertia superficiala a acelor va stimula circulatia sangelui in tesuturile pielii fetei, precum si secretia de colagen care va umple ridurile si cutele fetei in mod natural, va da fermitate tenului transformind totul intr-un aspect stralucitor si sanatos al fetei.

Alte avantaje:

a. Intarzierea imbatranirii tenului;
b. Ajuta la tinerea acneei sub control;
c. Indepartarea pistruilor;
d. Eliminarea ridurilor;
e. Evitarea operatiilor estetice ce sunt mai costisitoare si dureroase;
f. Imbunatirea tonusului muscular al fetei;
g. Hranirea tenului dand tenului o stralcire sanatoasa;

Citeste si:  Cum sa alegi uleiuri naturale pentru par

FITOTERAPIE cosmetica (phyton = planta + therapea = tratament) – ramura a terapiei care se ocupa cu mijloacele de prevenire a semnelor de imbatranire si intretinere a frumusetii prin remedii vegetale.
Varietatea de plante utilizate sub diverse forme (pulberi, decocturi, infuzii, cataplasme, macerate etc.) ofera nenumarate posibilitati de tratamente eficiente in tratarea diverselor afectiuni, cu rezultate deosebite in terapiile de infrumusetare si mentinere a unui aspect tanar si sanatos.

APITERAPIA cosmetica – terapie a pielii (prevenirea semnelor de imbatranire, mentinerea supletii si tonicitatii pielii) prin produsele apicole – mierea, polenul, laptisorul de matca, propolisul.
Exemple:
Polenul inlesneste digestia, imbunatateste tonusul, alunga oboseala, previne rahitismul, caderea parului si chiar face sa creasca mai bine parul, hranindu-i radacinile – se foloseste la prepararea diferitelor produse cosmetice (sampon moale, creme de bronzat, crema de noapte, lapte tonic emolient pentru ten delicat, spuma de baie etc);
Mierea regenereaza pielea, o hidrateaza (excelenta in tratamentul buzelor uscate), oferindu-i o elasticitate potrivita, o improspateaza si o intinereste, iar prin reglarea circulatiei sangelui pielea devine mai relaxata. Datorita efectelor sale antibacteriene este un excelent remediu impotriva cosurilor si zgarieturilor.
Propolisul este şi un excelent antiinflamator, cicatrizant şi epitelizant, imuno-biostimulator, tonic al vaselor capilare şi regenerator al ţesuturilor.

Citeste si:  Recomandari privind mastile cosmetice

MASAJUL – Masajul este definit ca o prelucrare sistematica a partilor moi ale copului uman, prin mijloace manuale si/sau instrumentale (mecanice, hidrice, electrice, etc.), in scop igienic, de intretinere a sanatatii şi bunei funcţionări a organismului (de exemplu: stimularea prin masaj a circulatiei de intoarcere venoase, capilare, limfatice), de prevenire a unor tulburari functionale (surmenaj, edeme de staza, etc.) şi tratare a unor afectiuni organice sau funcţionale a unor traumatisme ale aparatului locomotor sau recuperarii unor sechele post-traumatice. In acest context, in ceea ce priveste aspectul fizic, prin masaj putem: pierde din greutate, scapa de celulita, scapa de dureri de spate, preveni diferite boli, trata unele afectiuni

Citeste si:  Achizitionarea unui aparat de fitness

Tipuri de masaj:
– masaj clasic cunoscut de toti
– masaj antistres
– masaj shiatsu
– masaj al talpilor – Reflexologia
– masaj prin presupunctura
– masaj terapeutic
– masaj sportiv

3 Comentarii
  1. eu prefer acupunctura masajului oricand; nu doare abslout deloc; oamenii aia stiu exact ce fac. se rade degeaba de cupunctura… iar frica nu are de ce sa va fie..NU SIMTI NIMIC

  2. pentru mine produsele apicole fac minuni, nu stiu exact de ce . am descoperit asta de mult si de atunci numai asa ceva folosesc. chiar nu mai am nevoie de altceva decat atunci cand vine vb de mioscare si creme anticelulita… in rest pielea mea se simte grozav cu miere si derivate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.