fbpx

Papricas de pui cu galuste si cosulete de carne tocata cu legume

Daca, de obicei, carnea e transportata sau pastrata in ceva, inclusiv in cos, de data asta e pe dos: carnea va avea rol de suport pentru legume. Nu va place carnea tocata sau va e mila de porci si de vite? Nu-i nimic, avem si un preparat de pui.

Papricas de pui cu galuste

Ingrediente:
1 kg piept de pui
2 linguri de boia dulce
2 cepe
100 ml bulion
ulei
3 oua
12-13 linguri de faina
patrunjel
piper, sare

Mod de preparare:
Pieptul de pui, taiat cubulete, se pune intr-o cratita cu ulei incins in care s-au calit un pic cepele tocate marunt. Se adauga boiaua dulce (daca preferati, puneti si un varf de cutit din cea iute), sare si piper dupa gust si se tine la foc potrivit circa 10 minute, amestecand in tot acest timp. Se toarna apa in asa fel incat sa acopere continutul tigaii si se lasa totul la fiert, sub capac, vreme de 20 de minute.

Preparam sosul, amestecand separat bulionul cu doua-trei linguri de faina si un pic de apa, si-l punem in cratita.

Galustele se prepara batand bine cele trei oua cu 10 linguri de faina si un praf de sare. Compozitia trebuie sa fie mai densa decat a aluatului de snitele. Galustele se formeaza cu o lingurita: se toarna, una cate una, in papricas, care se mai lasa la fiert aproximativ un sfert de ora, pana ce sunt galustele gata. Cum am stins focul, punem patrunjelul tocat si il inabusim sub capac.

Citeste si:  Cum sa decorezi casa pentru petrecerea de Craciun

Cosulete de carne tocata cu legume

Ingrediente:
500 g carne tocata de porc si vita
150 g mazare
3 morcovi
o telina
3 linguri de faina
2 oua
100 g cascaval
unt
o legatura de marar
o legatura de cimbru
sare, piper

Mod de preparare:
Amestecam carnea tocata cu ouale batue, sare si piper. Se alcatuiesc niste gogoloaie care se tavalesc prin faina spre a fi mai usor de modelat sub forma de cosulete: se turtesc si se formeaza in fiecare dintre ele o adancitura. In acest stadiu se baga in cuptorul incins, intr-o tava unsa cu unt, lasandu-se aproximativ un sfert de ora, spre a se intari. Se scot si se lasa la racit.

Citeste si:  Vinete impanate in otet si peltea de gutui

Morcovii, telina si mazarea se fierb. Telina si morcovii se dau apoi prin razatoare si se amesteca laolalta cu mazarea, cu mararul tocat marunt si cu cimbrul. Se umplu cosuletele cu legumele fierte, se rade cascaval deasupra si se mai lasa 20 de minute la cuptor.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.