fbpx

Pui cu legume coapte

Pui si legume asezonate cu salvie, rozmarin si otet balsamic, toate coapte la cuptor. O cina sanatoasa si completa.

Cantitatile sunt pentru 4 portii.

Ingrediente:
8 pulpe de pui dezosate si fara piele
1 lingurita de sare
Piper proaspat macinat
Ulei de masline extravirgin
10 bucati de sparanghel taiate pe jumatate
2 ardei grasi rosii
2 cepe rosii taiate mare
0,5 cani moarcovi taiati betisoare de 5 cm
150 de grame de ciuperci feliate
0,25 cani de otet balsamic
4 catei de ustoroi zdrobiti si apoi taiati mare
1 lingurita de zahar
1,5 lingurite de rozmarin proaspat
0,5 lingurite oregano uscat sau cimbru
2 frunze de salvie tocata

Citeste si:  Decorarea oualor si a casei ca pentru Paste

Incingeti cuptorul la 250 de grade.
Asezonati carnea cu sare si piper. Acoperiti cu hartie de copt o tava pentru cuptor si pulverizati ulei de masline pe ea.

Amestecati toate ingredientele intr-un bol mare. Folositi-va mainile ca sa va asigurati ca ierburile ajung peste tot si se omogenizeaza bine. Apoi, intindeti carnea si legumele in tava avand grija s-o acperiti uniform. Legumele n-ar trebui sa atinga carnea. Se coc pentru 25-30 de minute. Carnea trebuie sa fie patrunsa, iar legumele frumos rumenite si moi.

Citeste si:  Qatar bucataria din desert
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.