fbpx

Pui cu sos remoulade si halva de casa

Sunt unele preparate pe care de cate ori le-am mancat, le-am avut luate din comert, neimaginandu-ne ca le-am putea fabrica si la noi in bucatarie. Nu vorbeam de puiul cu sos remoulade, ci de halva.

Pui cu sos remoulade

Ingrediente:
1,5 kg carne pui
2 cepe
2 oua
150 ml ulei
1 lamaie
50 g mustar picant
150 g castraveciori murati
400 g cartofi
100 g masline
patrunjel
foi de dafin
piper, sare.

Mod de preparare:
Puiul se imparte in bucati; nu-i deloc obligatoriu sa folosim un pui intreg, putem opta pentru partile lui care ne plac in mod special, piept, pulpe superioare sau inferioare, aripi. Punem carnea la fiert in apa sarata, impreuna cu cepele curatate de foi si lasate intregi si foile de dafin. Dupa ce bucatile de pui au fiert, le scurgem si le punem pe un platou. Ne ocupam intre timp de preparatul celorlalte.
Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam, ii taiem felii si ii asezam pe platou, in jurul puiului, neuitand sa le saram dupa gust. Deasupra puiului si a cartofilor fierti urmeaza sa turnam sosul remoulade, pe care il preparam dupa cum urmeaza.
Facem o maioneza din galbenusul fiert al unui ou si galbenusul crud al celuilalt. Le amestecam cu o lingura de lemn dupa cum ne vine mai usor, in sens trigonometric sau al acelor de ceasornic, fara insa a ne abate de la el pe parcursul operatiunii. Pe masura ce frecam galbenusurile, turnam uleiul si cate un pic de zeama de lamaie. Punem apoi in amestec mustarul, castraveciorii taiati cubulete cat mai mici, maslinele de asemenea, patrunjelul tocat. Pastram o mica rezerva de zeama de lamaie in eventualitatea (destul de improbabila, daca respectam modul de preparare) ca maioneza se taie.

Halva de casa

Ingrediente:
250 ml ulei
7 linguri cu varf de faina
400 g zahar
vanilie.

Mod de preparare:
Uleiul se incinge intr-un vas. Adaugati faina, presarand-o si mestecand continuu. (Pana aici, reteta e ca la ciulama!) am pregatit deja un serbet din zaharul pe care il avem la dispozitie, vanilie si trei pahare de apa. Cand faina prajita in ulei devine aurie, turnam treptat serbetul si mestecam fara zabava, sa evitam formarea cocoloaselor, pana ce aluatul din cratita devine tare. Scoatem bucati mai mici sau mai mari din ceea ce deja se cheama halvaua noastra, le dam ce forma voim si le presaram cu zahar tos.

Citeste si:  Postere, discuri, poze, cercuri si alte figuri pe pereti
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.