fbpx

Secrete ale frumusetii: genele false!

Genele false au devenit din ce in ce mai populare in randul femeilor. Nu doar starurile intrebuinteaza asemenea produse menite sa infrumuseteze in mod vizibil, ci si tinerele doamne sau domnisoare de rand.

Rimelul nu mai este de mult alitatul femeilor si asta pentru ca, oricat de bun ar fi, acesta nu reuseste sa confere pana la sfarsit aspectul genelor false. O sa va minunati, insa toate acele celebritati pe care voi le vedeti la televizor poarta gene false. Mai mult, 98% dintre acestea folosesc genele false pentru orice aparitie televizata, defilare pe covorul rosu sau intrevedere cu presa.

De ce?

Pentru ca pe langa aspectul placut de care il dau, acestea ofera profunzime privirii, accentueaza trasaturile, incadreaza chipul intr-un mod placut, maresc si alungesc vizibil ochiul dar, mai ales, dau mult mai bine in poze sau pe sticla. Chiar si daca ai folosi cel mai bun rimel, nu ai obtine toate aceste avantaje la un loc.

Se spune ca, intr-adevar, nu exista femei urate, ci doar femei nearanjate sau, mai bine spus, „prost aranajate”. Mitul celor mai frumosi ochi presupune urmatoarele: deschizatura ochilor destul de mare, sprancene generoase si arcuite, frumos conturate cu gene ca de „fluture”. Si cum putem obtine acest lucru, daca nu prin mici „ajutoare” exteriore. Aceste gene aplicate corect impreuna cu farduri ce pot crea umbre si lumini, dar si cu ajutorul unui creion de sprancene, pot face minuni chiar si pentru chipul cel mai lipsit de stralucire.

Citeste si:  Machiaj traditional indian (video)

Genele false nu trebuie sa fie obligatoriu lungi, ele pot si aplicate pentru volum sau se pot folosi dintre cele intoarse. Extensiile pot fi la fel de scurte ca si genele tale „originale”. O atentie sporita trebuie acordata nuantei genelor false, acestea avand aceeasi culoare cu genele naturale. Daca nu se va tine cont de acest amanunt, aspectul dorit va fi unul negativ. Extensiile pentru gene pot fi temporare, pentru o perioada mai lunga sau doar pentru o seara.

Cum pregatim pleoapele si genele pentru aplicare

Dupa ce alegem extensiile cu ajutorul cosmeticienei, are loc pregatirea propriu-zisa a genelor. Peste genele de jos se aplica o bariera de tifon, astfel incat lipiciul sa nu intre un contact cu pielea. Extensiile se aplica de cele mai multe ori numai pe genele de sus. Pleoapele se trag in sus spre sprancene cu ajutorul scotch-ului medical. Acest procedeu determina o corectie a genelor in forma de evantai, permitand o aplicare cat mai corecta a genelor false.

Cu ajutorul unei pensete foarte subtiri, genele pe care se vor aplica extensiile, sunt separate de celelalte. Cele false sunt fixate de genele naturale cu ajutorul unui lipici. Un capat al extensiilor este inmuiat in lipiciul special, apoi genele false sunt atasate pe portiunea selectionata. Extensia si lipiciul nu trebuie sa intre niciodata in contact cu pielea pleoapei. Orice surplus de lipici va fi inlaturat cu ajutorul unei pensule mici.

Citeste si:  Pepene galben

Extensiile pot fi de doua feluri: extensii „banda” sau extensii „buchetele”. Cele din urma sunt manunchiuri formate din mai multe fire de par si se folosesc pentru un aspect mai „soft”. Au avantajul ca se pot aplica exact in locul dorit, la coada ochiului sau la mijloc. Cu toate astea, sunt mai greu de aplicat si necesita ceva indemanare, poate chiar o mana de profesionist.

Mai folosim rimel daca aplicam gene false?

Folosirea rimelului atunci cand purtam gene false se pare ca este o chestiune individuala, ce tine de alegerea fiecaruia. Daca vrei sa pastrezi un aspect natural, te poti lipsi pentru o vreme de tubul cu rimel. Daca vrei insa sa accentuezi mai mult aspectul dat de genele false, poti aplica rimelul numai pe genele tale naturale. Rimelul nu este indicat a se aplica pe genele false. Daca vrei totusi sa faci acest lucru, aplica doar pe varfuri si asta pentru uniformizare.

Ca un sfat, dupa ce ai terminat de aplicat genele false, traseaza o linie cu eye liner-ul la baza genelor, pentru a acoperi portiunile unde lipiciul inca se mai vede.

Cum inlaturam extensiile

Asa cum spuneam mai sus, genele se pot alege pentru intreaga lungime a genelor sau numai pentru exteriorul ochiului. In functie de calitatea adezivului, dar si de cantitate, acestea pot dura de la o singura zi pana la cateva saptamani. Mare atentie! Genele false nu se indeparteaza acasa si asta pentru ca riscati sa le indepartati chiar si pe cele naturale, ceea ce nu cred ca doriti. Daca doriti sa va aplicati gene false, incercati sa va procurati din timp un dizolvant pentru adezivul de gene.

Citeste si:  Afla cum sa renunti la zaharuri si sa slabesti

Cat costa o astfel de „distractie”?

Daca le doresti pentru o petrecere, o nunta sau orice alt eveniment cu durata limitata, atunci poti cumpara tu insati genele cu tot cu adeziv, dizolvant si instructiuni de folosire. Asa vei iesi si mai ieftin. Daca totusi vrei ceva care sa dureze, iti recomandam saloanele de frumusete. Pretul genelor aplicate acasa incepe undeva in jurul sumei de 20 lei si poate ajunge pana la cateva sute de lei in saloane. Pretul variaza in functie de tipul gelelor folosite, cantitate, dar si adeziv. Dupa aplicarea genelor false, machiajul se poate face la fel ca de obicei, insa aveti grija ca in timpul demachierii, manevrele sa fie excecutate cat mai bland pentru a nu afecta „noile gene”.

Natura nu este intotdeauna darnica cu toate femeile asa ca noi mai trebuie sa o ajutam din cand in cand cu cate un mic artificiu. Deci, daca iti doresti o privire a la Audrey Hepburn, nu mai sta pe ganduri!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.