fbpx

Sfaturi si exemple pentru redactarea scrisorii de intentie (partea a II-a)

Please select a featured image for your post

Ca si orice scrisoare care se respecta, scrisoarea de intentie trebuie sa aiba un antet, amplasat in coltul dreapta sus si care va contine datele tale personale, numele, prenumele, data nasterii si mai ales numarul de telefon si adresa de e-mail, bolduite pentru a iesi in evidenta. In ceea ce priveste formula de adresare incearca sa fii cat mai specific si sa eviti formulele generale de genul „In atentia persoanei interesate”, ci foloseste-te de numele directorului sau al reprezentantului departamentului de resurse umane. Daca nu ai aceste informatii, foloseste formula generala „In atentia departamentului de resurse umane”. In primul paragraf, scrie clar motivul pentru care scrii si din nou evita formularile de genul „va scriu pentru ca doresc sa aplic pentru jobul de programator, depsre care am aflat de pe site-ul x”. Incearca o abordare mai nuantata – „Va scriu intrucat postul de programator in cadrul companiei dumneavoastra mi-a stranit interesul si consider experienta si aptitudinile mele perfecte pentru acest job”
O data momeala aruncata, este momentul ca in paragraful numarul doi sa descrii calitatile si competentele ce te califica pentru postul respectiv. Nu fii niciodata egoist, nu da impresia ca iti doresti jobul pentru ca poate face multe pentru cariera ta, ci pentru ca tu poti face foarte multe pentru angajator. Inlocuieste „consider ca acesta este jobul ideal pentru a ma perfectiona in vanzari” cu „experienta acumultata pana acum ma va ajuta sa aduc un aport considerabil cresterii vanzarilor companiei dumneavoastra”. Ideea trebuie continuata si in paragrafele urmatoare, astfel incat sa ai cel putin 3 afirmatii forte in scrisoarea de intentie, afirmatii sustinute cu exemple practice din experienta ta – „Va fi o adevarata placere sa interactionez cu clientii internationali, intrucat stapanesc la nivel avansat doua limbi straine”, „fiind o fire foarte sociabila, agreez munca in echipa, mai ales ca atunci cand toti tragem in acelasi sens, compania progreseaza impreuna cu noi” Dupa ce te-ai prezentat in cea mai buna lumina, nu uita ca in ultimul paragraf sa incerci sa obtii interviul – „As fi mai mult decat incantat sa stabilim o intalnire in care sa putem discuta despre o viitoare colaborare. In acest sens, am atasat si CV-ul meu, in care am detaliat experienta de munca si aptitudinile ce consider ca ma recomanda pentru un post in compania dumneavoastra”. Nu uita sa ii multumesti angajatorului pentru timpul acordat „Va multumesc pentru atentia si timpul acordat si va doresc o zi plina de succese”. In incheiere, nu uita sa te semnezi si sa datezi scrisoarea.
Citeste si:  Sa revenim la oile noastre!
Inainte de a printa scrisoarea sau de a o trimite in cazul in care este una virtuala, nu uita sa o recitesti de 2 ori, pentru a corecta eventualele greseli de ortografie. Scrie scrisoarea de intentie cat mai personal, foloseste persoana I – „am acumulat experienta”, „am participat activ la realizarea targetului”, „am invatat anumite tehnici” etc.Incearca sa nu fii repetitiv si sa nu incepi toate propozitiile cu „eu am…” si variaza sintaxa, astfel incat scrisoarea sa nu fie monotona. Nu fa prescurtari, scrisoarea de intentie este un soi de document oficial. Incearca sa mentii o atitudine pozitiva pe parcursul intregii scrisori, chiar daca scrii despre un obiectiv neimplinit, pune-l intr-o lumina favorabila – „desi nu am atins targetul propus in fiecare luna, am invatat cu fiecare experienta sa fiu mai determinat in munca mea si sa pun accentul pe munca in echipa”

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 16-22 februarie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.