fbpx

Supa-crema de oua si papiote de vitel

O supa cu multe ingrediente folosite de cofetarii (sau de baruri, cazul vinului de Porto) e o surpriza pentru majoritatea romanilor. Cu siguranta ca e indicata celor care vor sa-si dreaga vocea, galbenusurile de ou nefiind fierte, dar nici crude de-a binelea. La felul doi, carne slaba si multe legume, sa putem privi acul cantarului drept in fata.

Supa-crema de oua

Ingrediente:
6 oua
1 litru supa de gaina
100 ml vin de Porto
1 lingurita de zahar
2 varfuri de cutit de scortisoara
2 varfuri de cutit de nucsoara
2 varfuri de cutit de sofran
100 g smantana
2 lingurite de fistic macinat
sare.

Mod de preparare:
De la oua folosim doar galbenusurile, pe care le batem bine si le amestecam, turnand cate putin, cu supa de gaina calduta. (Dac? putem prepara supa din gaina adevarata, e foarte bine; daca nu, ne multumim cu supa la cubulet.) Amestecam apoi compozitia cu vinul de Porto, sare si toate mirodeniile in afara de fistic. Nu ne trebuie o oala prea mare pentru supa crema. Avem nevoie de o cratita incapatoare, in care fierbem apa cat sa cufundam in ea oala. Supa o preparam prin metoda bain marie, nu o fierbem direct pe foc, deoarece pasta si-ar pierde omogenitatea. Batem supa cat sta in apa clocotita, avand grija sa n-o lasam sa fiarba. O luam de pe foc, o dregem cu smantana (pe care o batem si turnam treptat in ea un polonic de supa) si presaram fisticul. O mancam calda.

Papiote de vitel

Ingrediente:
1 kg carne de vitel
500 g ciuperci
2 cepe
50 g seminte de pin
100 ml ulei de m?sline
100 ml vin alb
1 legatura de patrunjel
500 g morcovi
500 g cartofi
150 g arpagic
sare
piper

Mod de preparare:
Spalam ciupercile si le taiem felii mici. Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt, ciupercile si semintele de pin, avand grija sa amestecam. Punem sare si piper. Portionam carnea in felii cat palma si le batem cu ciocanul. Umplem feliile cu amestecul de ciuperci si le rulam, apoi le prindem la capat cu scobitori sau le legam cu ata de papiota, daca tot gatim papiote.
Curatam cartofii, morcovul si arpagicul si le punem, intregi, la fiert, pret de 10 minute. In acest timp, prajim papiotele pe toata suprafata exterioara, nu mai mult de 2 minute cu totul. Le scoatem, le dam cu sare si piper si le asezam intr-o tava. Alaturi de ele asezam arpagicul intreg, morcovii taiati rondele si cartofii cuburi. Presaram un pic de sare si piper si peste legume. Turnam in tava vinul si o cescuta de apa si dam la cuptor. Din cand in cand, turnam cu ligura sos din tava peste rulourile de carne. Cum stingem focul, dupa 25-30 de minute, presaram patrunjel tocat marunt peste bucate. Le mancam de cum le scoatem din tava.

Citeste si:  Idei de decorare a mesei de Paste
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.