fbpx

Supa de pui cu mere si rulou de vita in crusta de alune

Chiar daca merii sunt in floare, fructele lor de anul trecut s-au pastrat bine si ne vor ajuta sa gatim o supa racoroasa si acrisoara. Cand vor da rod corcodusii, vom folosi poamele lor verzi la acritul unor ciorbe, corcoduse din recolta precedenta n-avem.

Supa de pui cu mere

Ingrediente:
1 kg carne de pui
0,5 kg mere acrisoare
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
2 oua
100 g iaurt
1 legatura patrunjel
sare.

Mod de preparare:
Bucatile de pui le alegem dupa preferinte, dar pentru un mai pronuntat gust al mancarii trebuie ca printre ele sa se numere si parti mai osoase, cum ar fi gatul sau spinarea. Le punem la fiert in doi litri de apa rece si indepartam spuma pe masura ce se formeaza. Legumele le punem in oala intregi. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala. Curatam merele de coaja si de cotoare si le taiem cuburi, pe care le punem sa fiarba, pret de 15 minute, alaturi de legume. Scoatem morcovii, ceapa si radacina de patrunjel si punem in oala cu mere bucatile de pui. Dupa cateva clocote, stingem focul, punem sare dupa gust si dregem supa cu galbenusurile de ou batute cu iaurt. Presaram frunzele tocate de patrunjel.

Rulou de vita in crusta de alune

Ingrediente:
0,5 kg muschi de vita
50 g costita afumata
100 g branza sau cascaval
50 g mustar dulce
1 morcov
1 ou
50 g alune coapte
100 ml ulei
sare, ghimbir, piper.

Mod de preparare:
Muschiul il desfasuram taindu-l sub forma dreptunghiulara, dupa care il batem cu ciocanul de snitele pana se subtiaza bine. Partea interioara o ungem cu mustar, o saram si condimentam. La capatul pe care incepem sa-l rulam punem intindem branza pe care o preferam sau cascaval dat prin razatoare si morcovul taiat felii pe lungime. Dupa ce le invelim in carne, punem pe portiunea ramasa de rulat mici felii de costita si restul de branza sau cascaval. Facem ruloul, il ungem cu ulei si il infasuram intr-o folie de aluminiu. Il lasam la cuptor cel mult o ora, intr-o tava unsa cu ulei in care am pus si o cana de apa. Scoatem ruloul din folie si-l lasam sa se raceasca. Pregatim alunele, macinandu-le prin masina de tocat sau zdrobindu-le in mojar. Ruloul il tavalim prin albus batut, dupa care prin alunele zdrobite, si il prajim in ulei incins, rostogolindu-l pe toata suprafata laterala. Il taiem felii si-l mancam cald, cu ce garnitura poftim.

Citeste si:  Supa de conopida
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.