fbpx

Un regim care face furori: regimul pe baza de lamai

Heidi Klum si Jennifer Aniston l-au incercat deja. Lamaia este, se pare, ingredientul minune al unei siluete de invidiat. In plus, ea contine multe vitamine, ajuta la eliminarea toxinelor si reda stralucirea pielii. Tinut ca la carte, promite o scadere in greutate de 4-5 kilograme.

Iata care sunt principiile de baza si cum arata meniul unei astfel de diete!

Detoxifierea
Inainte de a incepe regimul propriu-zis, trebuie sa va curatati organismul de toxinele care impiedica o digestie ca la carte. Asta nu inseamna sa renuntati complet la hrana. Ar fi total neeficient. Trebuie sa consumati alimente naturale si multa apa. Pe parcursul zilei consumati multe pahare de limonada la temperatura camerei (aceasta trebuie sa contina zeama de lamaie proaspat stoarsa, dar si doua linguri de sirop de artar bio). Pe langa limonada, sunt permise si ceaiurile si supele de legume facute in casa strecurat

Lamaia, ca si apa, stimuleaza sistemul digestiv si favorizeaza tranzitul intestinal. In plus, taie pofta de mancare. Inca de la trezire, beti un pahar de apa calduta in care ati turnat suc de lamaie proaspat. Consumati apoi si pe parcursul zilei, de preferinta intre mese. In plus, prin continutul mare de vitamina C ajuta la arderea grasimilor si pierderea de greutate. De aceea, in general, fructele si legumele, fiind hipocalorice, dar bogate in fibre, sunt cei mai buni aliati ai curelor de slabire.

Meniul zilei de detoxifiere:
La micul dejun (luat la o jumatate de ora de la trezire): salata de fructe care sa contina 5 fructe rosii (capsuni, zmeura, mure, cirese si afine), 1 mar, 1 para si un iaurt bio.
Gustare: 1 pahar de limonada, o banana, un pumn de seminte de floarea-soarelui sau dovleac.
Pranz: fasole verde fiarta cu zeama de lamaie, otet balsamic si ulei de masline extra-virgin.
Gustare: 1 pahar de limonada, cruditati (castraveti, frunze de telina, ridichi) sau un pumn de fructe deshidratate.
Cina: peste la gratar cu suc de lamaie, legume la aburi.
Cu doua ore inainte de culcare, mai beti un pahar de limonada calduta.

Citeste si:  Masti cu miere pentru toate tipurile de ten si impotriva acneei

Prima zi a regimului
Cum te-ai trezit, limonada calduta.
Micul dejun: un bol de fructe amestecate cu iaurt si doua linguri de fulgi de ovaz, 300 ml de lapte bio sau lapte de soia.
Gustare: 8 migdale nesarate si un pahar de suc de fructe.
Pranz: supa de legume preparata in casa, 2 felii de paine integrala cu branza.
Gustare: doi biscuiti de ovaz si cateva rosii cherry.
Cina: peste, pui sau tofu la gratar asezonate cu zeama de lamaie, un catel de usturoi si 3 linguri de ulei de masline.

A doua zi a regimului
Din nou, la trezire, paharul de limonada calduta este regula de aur. De altfel, acest ingredient se regaseste in fiecare zi a regimului.
Micul dejun: 1 ou fiert, 2 felii de paine integrala cu unt, o rosie la gratar, 1 mar si 300 de ml de lapte bio sau lapte de soia.
Gustare: 2 caise proaspete sau deshidratate, cateva alune, suc de lamaie si mere preparat in casa.
Pranz: 3 linguri mari de fasole galbena amestecata cu cateva boabe de fasole rosie mexicana, rosii, ardei gras verde. Totul asezonat cu suc de lamaie, o chifla integrala, o salata mare verde si 1 kiwi.
Gustare: un biscuit de ovaz, capsune si o felie de branza proaspata.
Cina: ghiveci de legume (rosii, mazare, spanac, cartofi) cu orez integral, o banana si 2 patratele de ciocolata neagra.

Citeste si:  Esente senzuale pentru o toamna romantica

A treia zi a regimului
Micul dejun: capsune, zmeura, doua linguri de fulgi de ovaz amestecate in 300 de ml de lapte. Plus o nectarina.
Gustare: salata de fructe cu zeama de lamaie, 300 de ml de lapte bio sau de soia.
Pranz: salata de fasole uscata, o chifla integrala unsa cu unt, un iaurt natural.
Gustare: seminte de floarea-soarelui, cateva boabe de strugure.
Cina: file de somon cu zeama de lamaie, gatit la cuptor, legume la aburi. O lingura de inghetata de ciocolata cu cateva bucatele de nuci.

A patra zi a regimului
Micul dejun: milk shake de banane (mixati 300 de ml de lapte bio sau de soia, 1 iaurt natural, 2 banane mici si o lingurita de stafide), 2 felii de paine integrala prajita unse cu putin unt.
Gustare: cateva fructe uscate.
Pranz: 1 cartof la cuptor, 1 conserva de fasole verde, o salata mare cu branza rasa, 1 para sau 1 piersica.
Gustare: cruditati, 2 linguri de humus (se prepara din naut fiert pasat, zeama de lamaie, pasta de susan si usturoi).
Cina: cateva linguri de orez basmati cu ceapa verde taiata, ardei gras, rosii cherry si 60 de grame de feta, 1 mar la cuptor stropit cu sirop de artar si scortisoara.

A cincea zi a regimului
Micul dejun: un ou fiert tare, o rosie, o felie de paine de secara si o ceasca de zmeura.
Gustare: un pumn de fructe taiate, 300 ml lapte de soia.
Pranz: sandwich cu somon afumat si castravete, un iaurt.
Gustare: o piersica, 1 pumn de stafide, 1 pumn de seminte de floarea-soarelui.
Cina: paste cu ton si porumb (sase linguri de paste integrale cu o jumatate de conserva de ton in suc propriu, 2 linguri de porumb si putin suc de rosii), legume la aburi cu suc de lamaie.

Citeste si:  Machiaj in functie de culoarea ochilor

A sasea zi a regimului
Micul dejun: un bol de fructe proaspete, 1 iaurt degresat cu 2 linguri de fulgi de ovaz, 300 de ml de lapte bio sau lapte de soia.
Gustare: o nectarina, un pumn de seminte.
Pranz: un avocado mic cu creveti, o salata verde asezonata cu zeama de lamaie, ulei de masline si otet balsamic, un mar.
Gustare: o felie de paine integrala prajita cu branza rasa.
Cina: o omleta din doua oua si ciuperci, trei linguri de branza rasa, legume la aburi, 1 banana mica si o cescuta de capsuni.

A saptea zi a regimului
Micul dejun: cereale integrale cu fructe proaspete, 300 ml lapte bio si un pahar de suc de fructe.
Gustare: 1 cescuta de guacamole, cu cateva bucatele de morcovi, 300 de ml lapte bio sau de soia.
Pranz: taie in doua, pe lungime, o bucata de paine cu seminte (cam 10 cm lungime). Pe cele doua jumatati presara suc de rosii, ciuperci, ardei gras verde, porumb si putina mozzarella.
Gustare: salate de fructe cu seminte de floarea-soarelui.
Cina: risotto (piept de pui, orez, branza, zeama de lamaie, bulion) si salata de fructe rosii.

Nu uita: in fiecare zi, trebuie consumati cel putin doi litri de limonada intre mese.

Un comentariu
  1. dap,,, dar daca as papa atat m as face cat usa de la intrare ,,,,,eu tin pun zeama de la o lamaie in 2 litri de apa si ma tin sa o beau pe toata ,,, de mancat ,,, mere ,,, in loc de mik dejun si cina iar la pranz o felie de branza si o salata sau o mancare cu legume,,, dar cantitati miki,,, altfel nu are niki un efect,,,

Lasă un răspuns la krissa Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.