fbpx

Conservarea sanatatii

Desi citim adesea, pe ambalajul produselor, „Fara conservanti”, ei se regasesc in mancaruri sub alte forme. Ce sunt conservantii si de ce dauneaza sanatatii noastre?
Trebuie sa stiti ca acesti conservanti sunt folositi in industria alimentara pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor sau pentru a le mentine prospetimea. Daca nu ai plantat tu insati rosiile, poti fi sigura ca si ele, ca si celalalte produse cumparate, contin conservanti. Alimentele tratate astfel pot duce la afectiuni, la probleme cu greutatea sau chiar la boli cardiace. Pentru ca un produs sa isi mentina calitatea in timp sunt folosite o serie de substante chimice- numite uneori conservanti, alteori „E-uri”.
Conservantii chimici ne-au invadat piata. Daca vrem sa mancam sanatos, ii evitam si ne intoarcem la retetele bunicelor. Ele folosesc metode clasice pentru a-si pastra alimentele proaspete, pe timpul iernii. Aspirina, cu efect benefic in bolile cardiace, sarea si otetul, sunt cativa dintre conservantii clasici, care faceau bucatele copilariei noastre atat de gustoase. In locul lor, producatorii au adus pe piata inlocuitori, care dauneaza grav sanatatii populatiei.
Preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa a constrans producatorii sa fabrice conservanti naturali, pe gustul consumatorilor. Acestia, desi mai scumpi, sunt preferatii specialistilor culinari. Congelarea, pastrarea alimentelor a intuneric sau la racoare sunt metode pe care le poti folosi, daca te-ai hotarat sa renunti la conservantii chimici.

Citeste si:  Lily Allen sustine ca nu ar fi reusit sa slabeasca fara ajutorul hipnozei
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.