De ce mint barbatii

Adevarul e ca barbatii mint mult. Adevarul trist e ca barbatii mint prost. Tragedia e ca, atunci cand barbatii mint, femeile afla. E oarecum in natura lucrurilor, pentru ca barbatii vor sa scape basma curata din orice situatie, in timp ce femeile sunt atrenate de vreo doua sute de mii de ani sa sesizeze orice schimbare pe chipul uman. Minciunile au numeroase scuze, forme, scopuri.
Barbatii au nevoie disperata sa minta:cineva trebuie sa o faca pentru ca relatiile amoroase sa se intample-altfel, perspectivele, creierele si anatomiile noastre atat de diferite nu ar avea nicio sansa sa ne uneasca.
Deja am stabilit faptul ca barbatii mint pentru ca e in natura lucrurilor. Asa ca am adus aici cele mai des intalnite motive pentru care partenerul tau spune minciuni:

Citeste si:  Metode de despartire - pro si contra

1.Pentru ca li se pare normal…Inca de la varsta pubertatii, toate actiunile barbatilor sunt indreptate intr-o unica directie: cum sa le convinga pe femei ca ei le merita atentia.Si, pentru a indeplini acest scop, au aflat ei, baietii fiind, si au dus sfatul asta pana la varsta adulta – e acceptabil sa si minti.

Citeste si:  Totul despre Barbatul Pesti

2.Pentru a te proteja…Oricat de cliseu ar suna asta, majoritatea barbatilor care mint o fac cu…buna intentie. Ei cred ca daca ai auzi adevarul s-ar putea sa nu ii faci fata sau sa nu intelegi situatie si sa intrati in polemica. In traducere libera, le e teama de reactia pe care ai putea sa o ai, si decat sa o infrunte, prefera sa minta.

3.Pentru iluzia libertatii cand se simt sufocati…Barbatilor le place sa creada ca ei detin controlul si puterea, din toate punctele de vedere si pe toate planurile. Astfel ca, atunci cand simt ca le este invadat spatiul personal, vor spune minciuni care, macar simbolic, ii fac sa creada ca ei sunt cei care detin controlul.

Citeste si:  Televizorul nostru... dar telecomanda mea?

4.Pentru ca asa face toata lumea…A devenit deja de la sine inteles ca adevarul trebuie cosmetizat..si in anumite cercuri, parca tine de bun simt sa spui o minciuna pentru a nu parea insensibili sau misogini. Si, pana la urma, unele minciuni frumoase sunt uneori atat de dorite de noi, femeile…


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.