fbpx

Dieta cu alimente crude

Please select a featured image for your post

Ce este dieta cu alimente crude?

Aceasta dieta este bazata pe alimentele neprocesate si negatite, precum fructe proaspete si legume, seminte, nuci, fasole, fructe uscate, etc.
Incalzirea mancarii se spune ca distruge enzimele din mancare care pot asista la digestie si la absorbtia mancarii. Gatitul este de asemenea gandit ca diminueaza valoarea nutritionala.
In mod tipic, cel putin 75% din dieta trebuie sa fie vie sau cruda.

Care sunt beneficiile dietei cu alimente crude?

Se spune ca aceasta dieta are numeroase avantaje, incluzand:
– energie sporita
– conditia imbunatatita a pielii
– o digestie mai buna
– slabire
– risc scazut de boli de inima
Aceasta dieta contine mai multe trans-grasimi si grasimi saturate decat dieta tipica vestica. Este de asemenea saraca in sodiu, si bogata in potasiu, magneziu, fibre si promovarea sanatatii.
Aceste proprietati sunt asociate cu un risc scazut de boli precum boli de inima, diabet, si cancer. De exemplu, un studiu publicat de Jurnalul Nutritiei a scos la iveala faptul ca dieta cu alimente crude scad colesterolul si trigliceridele.

Ce pot manca?

Alimente neprocesate, de preferabil organice, precum:
– fructe proaspete si legume
– nuci
– seminte
– fasole
– leguminoase
– fructe uscate
– suc de la fructe proaspete
– lapte de nuca de cocos

Efecte negative

Anumiti oameni experimenteaza o reactie la detoxifiere atunci cand incep aceasta dieta, in special daca dieta lor anterioara era bogata in carne, zahar si cafeina. Dureriel de cap, ametelile si crampele pot parea de obicei in ultimele zile.
Aceasta dieta nu este recomandata:
– copiilor
– femeilor insarcinate
– oamenilor cu anemie
– oamenilor care au risc ridicat de a dezvolta osteoporoza.
Oamenii trebuie sa fie constienti de deficientele nutritionale care pot aparea atunci cand tinem aceasta dieta, incluzand:
– calciul
– fierul
– proteinele
– caloriile
Criticii sunt de parere ca este adevarat ca anumite enzime sunt inactivitate atunci cand mancarea este gatita, dar nu conteaza pentru ca organismul foloseste propriile sale enzime pentru digestie.
O alta critica este aceea ca organismul uman s-a schimbat ca raspuns la consumarea de alimente gatite.

Citeste si:  Struguri pentru frumusetea ta
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.