fbpx

Iluminare bucatarie

1. Iluminarea spatiului de lucru
Daca iti place sa gatesti atunci de mare ajutor iti vor fi o serie de ustensile si electrocasnice de ultima generatie. In plus, iluminarea iti va facilita activitaile culinare daca ea va fi facuta inteligent. O situatie dificila este atunci cand iluminarea se face gresit si sporul tau in ale gatitului scade, prin aparitia a tot felul de umbre nedorite.
Iata de ce ai nevoie:
Aveti nevoie de o sursa lumina care sa cada pe blatul de bucatarie, deasupra chiuvetei si a aragazului. Spatiul va avea si el nevoie o lumina puternica.
Totusi pentru a pastra acea lumina calda a bucatariei, aplicati si un intensificator de lumina. Neoanele si spoturile cu halogen vor fi foarte populare in aceasta incapere.
2. Iluminarea ambientala
De multe ori acest tip de iluminare este ignorat in bucatarie. Lumina indirecta este ingredientul uman care face la liniile obiectelor din jur para moi.
Poti apela la lumina de-a lungul podelei, care sa faca legatura cu spatiul imediat apropiat. Invitatii vor adora bucataria.
3. Accentuarea zonelor prin lumina
Acest tip de lumina este cel mai putin cunoscut, dar incepe sa devina din ce in ce mai folosit. Poti dispune un serviciu de ceai intr-o vitrina luminata cu spoturi.
Lumina de urmarire, adica dispunerea mai multor spoturi pe o bara, lumina care bate in sus de-a lungul podelei, lumina directionata data de spoturi, toate sunt ceea ce numim lumina de accentuare.
4. Iluminarea decorativa
Sursele de lumina decorativa trebuie dispuse in functie de dimensiunile bucatariei. Cu cat bucataria e mai mare cu atat ar trebui sa dai o importanta mai mare candelabrelor si corpurilor suspendante.
Dupa ce ai verificat proportiile spatiului, mai trebuie sa fii atent si la opacitatea materialului din care e facuta sursa de lumina, pentru ca becul sa nu se vada.

Citeste si:  Cum sa zugravesti singura
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.