Ingrijrea orhideelor, pentru infloriri spectaculoase

Pamantul. Substratul perfect pentru orhidee este format dintr-un amestec de scoarta de copac, lemn de feriga, pluta, turba, carbune si nisip.

Se poate folosi si numai scoarta de copac pentru orhidee, care se gaseste in aproape orice supermarket.

Fertilizarea. Nu se fertilizeaza planta imediat ce a fost schimbat pamantul. Majoritatea substratelor pentru orhidee din comert contin si ingrasamant, care dureaza aproximativ 12 luni. Dupa aceasta perioada, fertilizare se  face  o data pe saptamana cand planta este in crestere. Odata ce planta se maturizeaza se poate reduce cantitatea si frecventa ulitizarii fertilizantului. Iarna, cand planta se afla in repaos, procesul de fertilizare poate inceta.

Citeste si:  In cautarea canapelei ideale

Ghivecele in care se planteaza orhideele ar trebui sa fie transparente, si asta pentru ca radacinile acestei plante au nevoie de lumina.

Udarea. De cele mai multe ori moartea orhideelor este cauzata de udatul in exces, intrucat cele mai multe specii de orhidee prefera si o perioada de seceta intre doua de umiditate. In mod ideal, udarea se va face la un interval de 7-9 zile. In caz contrar, radacinile plantei vor putrezi.

Citeste si:  Creaza aranjamente florale la tine acasa

Cum poti stii daca orhideea are nevoie de apa?

Poti introduce degetul in ghiveci, la 2-3 centimetri. Daca solul este uscat, poti uda planta, daca nu, trebuie sa mai astepti cateva zile;

Daca ghiveciul este transparent, cum de altfel recomanda specialistii, poti determina daca este timpul pentru un nou udat dupa condensul acumulat pe peretii vasului. Dupa udare, vei observa ca acesta urca pana in partea de sus. Dupa aproximativ o saptamana, acesta va scadea pana in partea de jos, moment prielnic pentru o noua udare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.