Ingrijrea orhideelor, pentru infloriri spectaculoase

Cum ingrijim orhideele

Cum udam corect orhideele?

Poti turna apa direct in ghiveci, fara sa uzi frunzele sau mugurii, pana cand apa se scurge in farfurioara. Apa scursa in farfuria ghiveciului se arunca;

Poti folosi imersia – scufundarea ghiveciului in apa, tip de 10-15 minute, timp in care apa va umecta tot substatul.

Orhideele se uda cu apa la temperatura camerei. Poti folosi apa de la chiuveta lasata in prealabil intr-un recipient pentru 24 de ore pentru a ajunge la temperatura potrivita. Cea mai recomandata este, insa, apa de ploaie.

Citeste si:  Cocktailuri: Mojito

Ce ajuta la inflorirea orhideii?

Temperatura este un factor important care induce procesul de inflorire al orhideelor. De aceea, plantele trebuie plasate pe un pervaz unde exista variatii de temperatura.

Teperatura perfecta pentru o orhidee variaza intre 14 si 16 grade Celsius pe timpul iernii, si 22 si 24 de grade pe tipul verii.

Orhideele sunt mari iubitoare de umiditate. Poti plasa cateva ghivece de orhidee la un loc. Astfel umiditatea din jurul plantelor va creste. Iarna, cand atmosfera din apartamente este foarte uscata, se recomanda asezarea ghivecelor cu orhidee in tavite cu pietricele ceramice, de 1,5-2 centimetri. Peste ele se va turna apa. Ghiveciul nu trebuie plasat insa direct pe pietris, in contactul direct cu apa, ci pe un capac, astfel incat fundul acestuia sa fie la nivelul superior al pietricelelor.

Citeste si:  Supa de fructe de mare si escalop de curcan cu mere si afine

Schimbarea vasului si a pamantului la orhidee trebuie facuta la 1-2 ani. Preferabil, transplantarea se va face intr-un ghiveci mai mare. Momentul pe care il alegi pentru transplantare este foarte important, pentru ca, daca acest proces nu se face intre lunile februarie si august, plantele nu vor mai inflori in anul care urmeaza. In momentul transplantarii, planta e bine  sa nu aiba flori.

Citeste si:  Dieta Rina sau dieta de 90 de zile

Inainte de plasarea in noul ghiveci, radacinile trebuie clatite cu apa calduta. Se vor taia frunzele ingalbenite, radacinile moarte, tulpinile fara flori si bulbii putreziti. Daca planta prezinta radacini putrezite, prima udare trebuie facuta cu solutie cu fungicid.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.