fbpx

Planificare familiala

Planificarea familiala incearca sa invete oamneii despre cele mai bune metode de planificare a familiei si despre activitatile sexuale.Putini oameni inteleg cu adevarat scopul planificarii familiale si efectul pe care il are in societate.Depaseste cu mult pilulele anticonceptionale si contraceptia de urgenta(pilula de a doua zi).
Definitie
Planificarea familiala este abiliatea,pentru o femeie sau pentru un cuplu, de a determina cand si cati copii vor avea, practicand activitatiile sexuale in siguranta.Acesta tine viitori parinti sanatosi si fara copil pana in momentul ales de ei.Include, de asemenea, si invatarea adolescentilor si a copiilor despre sexualitate si reproducere pentru a preveni aparitia unui copil inainte de a fi pregatiti si aprovizionandu-i cu metode de contraceptie.
Istorie
Planificarea familiala a inceput in jurul anului 1990, ca un raspuns la efectele asupra sanatatii femeilor, dupa multiple nasteri, pierderi de sarcina si avorturi precum si a mortii copiilor.
O asistenta numita Margaret Sanger a inceput planificarea moderna familiala facand eforturi in educarea femeilor cu privire la contraceptie.Ea a construit fundatia clinicilor pentru planificare moderna familiala.
Clinicile de planificare familiala sunt atacate de oraganizatiile religioase si familiale pentru promovarea metodelor de contraceptie si a educatiei sexuale. Aceste grupuri cred ca aceste clinici ii incurajeaza pe tineri sa aiba intercursuri sexuale in locul abstinentei. In realitate, abstinenta este o tema abordata de grupurile de planificare familiala, dar lasa decizia adolescentilor si ii apovizioneaza cu metode de contraceptie daca acestia aleg sex-ul.
Beneficiile
Planificarile familiale aduc beneficii atat mamei, cuplului cat si copilului.Exista o mare sansa de probleme privind sanatatea mamei si a copilului daca mama este prea tanara si corpul ei nu poate face fata unei sarcini.De asemenea, cuplurile care nu au un plan familial pot fi nepregatiti, prost informati despre costul cresterii unui copil si nevoile emotionale de care un copil are nevoie.Planificarea familiala reprezinta o decizie constienta in a avea un copil, in functie de necesitati si abilitati.
Efectele
Efectele planificarii familiale includ mai putin copii nascuti sau avortati de mamele nepregatite, micsorand rata mortalitaii, diminuand numarul de femei insarcinate si de copii nascuti si adolescentii care sunt educati cu privire la pericolul activitatilor sexuale, incluzand bolile cu transmitere sexuala si sarcina.

Citeste si:  Cicatricele si expunerea lor la soare
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.