Plante spectaculoase pentru gradina, Yucca Filamentosa

Inmultirea se poate face prin seminte, dar este mai greu. Semintele luate de la floare se insamanteaza in sera in luna februarie, germinarea se produce in 3-4 saptamani, sau se insamanteaza direct in gradina, la sfarsitul toamnei.

Planta obtinuta din seminte va inflori dupa cativa ani. Planta  nu trebuie divizata deoarece are o durata lunga de viata pana la 10 ani.

Citeste si:  Abdomenele nu ajuta, zic cercetatorii

Cel mai usor, se pot obtine plante noi, prin separarea puilor de la planta mama, care apar in fiecare an, si care se transplanteaza in pamant la o distanta de 50-60 de cm intre plante, sau in alte ghivece.

Este o planta deosebita pentru gradina dar, florile taiate pot fi un decor si pentru interior, acestea rezistand in apa  timp de aproximativ 10 zile.

Citeste si:  Bucatarie cu stil

Yucca de gradina poate fi achizitionata primavara si se poate planta direct in gradina, sau intr-un vas de flori mai mare, creste mai greu, iar cand apar puii, si spatiul devine aglomerat, se pot desprinde de planta mama, si se transplanteaza in curte sau gradina.  Nu trebuie plantata la marginea aleilor, pentru ca spinul din varful frunzelor este foarte intepator.

Citeste si:  Feng Shui pentru camera copiilor

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.