Renuntarea la fumat

Fumatul si efectele negative pe care le are acesta nu sunt noi pentru nimeni. Dependenta de fumat este probabil cel mai rau obicei pe care un om l-a adoptat in ultimii ani impreuna cu dezvoltarea. Cifrele arata ca mai mult de 25% din populatia din intreaga lume este dependenta de fumat. Mai mult decat atat, peste 40% din generatia emergenta a inceput deja sa fumeze tigari light, lucru extrem de ingrijorator.
Probabil ca te intrebi de ce oamenii sunt atrasi si dependenti de fumat, in ciuda reclamei negative. In termeni vagi, motivul ar fi faptul ca tigarile contin o anumita cantitate de tobacco care suplineste nicotina din sange. In cele din urma, corpul nostru devine dependent de acest drog in perceptia faptului ca devine mai activ. Odata ce ne-am apucat de fumat, incepem incet sa consumam tigarile din ce in ce mai mult. Pentru a renunta la fumat, iata cateva sfaturi:
1. Primul si cel mai important lucru este sa acumulezi determinarea necesara. Este greu sa renunti, de aceea trebuie sa ai multa ambitie.
2. Ia-o ca pe o provocare si crede in tine ca poti reusi. Decat daca este un tel precis, calea nu mai pare sa fie in van.
3. Incearca si realizeaza momentele atunci cand ai mai mare nevoie sa fumezi. Fa o lista si incearca sa analizezi cum sa iti controlezi corpul si mintea. Daca poti sa constientizezi severitatea si importanta actiunii, atunci jumatate din drum este deja parcurs. Acest lucru iti va da forta de a reusi de-a lungul drumului.
4. Invata despre consecintele pe care fumatul le are. Este inevitabil sa vrei sa eviti ceva ce nu cunosti.
5. Aseaza-te si discuta cu doctorii, prietenii si apropiatii. Urmeaza-le sfatul.
6. Adapteaza-te la un program in care renunti la fumat si rezuma-te la program. Momentele care te innebunesc sunt cele care te inalta si te duc spre victorie.
7. Gaseste-ti un companion care urmeaza aceeasi pista si impartaseste-ti experienta cu el. Iti poate da motivatia necesara si te poate ajuta sa iti impingi limitele.
8. Bea multa apa si fa-ti un obicei din asta.
Totusi, aceste tips-uri sunt doar niste sfaturi, care nu inseamna nimic daca nu le pui in aplicare.

Citeste si:  Parinte pentru prima oara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.