fbpx

Zugravire bucatarie

Culoarea peretilor bucatariei are un impact major in setarea starii pe care camera o da si influenteaza confortul pe care tu si ceilalti il aveti. Desi schema de culoare din bucatarie ar trebui sa se coordoneze cu restul casei, culoarea ar trebui sa fie odihnitoare si stimulatoare, relaxanta si inspirativa.
Rosul este o culoare calda, o culoare folosita doar daca exista un minimul de spatiu liber. Prea mult rosu poate cauza sentimentul de anxietate, pentru ca aceasta culoare in doze mari tinde sa suprastimuleze simturile. Combina rosul cu albul, de exemplu, sau cu maro deschis pentru a se juca cu rosul si a crea un echilibru si asigura incantare si confort in bucatarie.
Portocaliul si galbenul sunt de asemenea considerate culori calde, si sunt mai putin intense decat rosul pur. Culorile calde functioneaza bine cu designul traditional.
Albastrul si verdele gasit in natura aduce putina relaxare spatiului din bucatarie. Aceste culori reci improspateaza look-ul si merg bine atat in design-ul traditional, cat si in cel modern.
Nuante mai deschise de culori reci in bucatarie au nevoie de mobila mai inchisa la culoare. Nuantele inchise de albastru si verde, totusi, pot avea nevoie de un contrast, pentru a evita starea de letargie.
Nu toti peretii dinbucatarie trebuie sa fie aceeasi culoare. Foloseste un combinatie de culori contrastante pentru a crea un simt dinamic. Foloseste o culoare calda, precum galben sau rosu aprins, pentru un perete, si culori deschise pentru ceilalti pereti.

Citeste si:  Alimentatie pisica
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.