Orice femeie are o vecina. Si vecina are o capra

Adaptata la nevoile femeiesti, vechea zicala « sa moara capra vecinului », ar suna astfel : sa i se rupa tocurile, sa isi faca toate vacantele la Govora si Sovata, sa se ingrase 20 de kilograme, s-o lase barbatul si sa nu aiba bani de silicoane cand i s-or lasa sanii ca maioneza taiata.

Femeia nu vrea sa moara capra. Daca moare capra, viata devine searbada ca o campie fara vai si fara culmi. Femeia vrea doar sa intre in ruina capra. Sa i se pleosteasca si coarnele, sa ii atarne coada plina de scaieti si de namol. Faliment si decadere, nu dezintegrare.

Lucrurile ar fi mult mai simple daca femeile nu s-ar compara intruna una cu cealalta. La ele, simtul competitiei ia forma acneica a invidiei. Ele vor in Dubai pentru ca si Maricica a fost acolo. Iar Maricica e clar ultima proasta.

Vor pantofi cat cinci salarii medii pe economie pentru ca o vad pe Victoria Beckham – tot o capra si ea, chiar daca e un ocean mai incolo si e aninata de tarusul unui fotbalist celebru – purtandu-i. Asta intelege din globalizare femeia : ca-si poate da coate cu lumea buna. De oriunde ar fi ea. Cotetul sta perete in perete cu palatul.

Citeste si:  Femeia este un caine de paza

N-am sa pretind acum ca noi suntem animati numai de sentimente si stari pozitive. Dar, in timp ce noi ne dorim si cautam o rezolvare a conflictului si stingerea lui intr-un fel sau altul, femeile isi doresc o ura mentinuta in stare vegetativa. Asadar, capra nu trebuie nici sa topaie, dar nici sa moara. O capra decedata, disparuta din apropierea imediata, mutata in alta tara,exilata nu ar fi de niciun folos.

Or, femeia simte nevoia sa deghizeze capra in tap ispasitor. Doi intr-unu. Nu exista o competitie de fond, care ar duce la o evolutie personala – cum fac sa ajung si eu atat de buna? – ci – cum fac sa nu mai fie asa verde iarba pe care o paste aia?

Citeste si:  Inteligenta feminina – mituri si dovezi

Capra vecina are multe foloase si intrebuintari. De aceea, prezenta ei este vitala oricarei existente femeiesti. Pe langa faptul ca impune un fel de standard al pretentiilor, este si martorul invocat pentru toate etapele in care femeia joaca. Ca e vorba de un succes sau de un esec rasunator, capra le valideaza pe toate. Capra este acolo pentru a-i aminti femeii ce-si doreste, cine e, ce ar trebui sa-si doreasca sau ce ar trebui sa fie. Succesul nu e succes pana cand nu e mai mare decat al caprei. Esecul e esec doar prin comparatie. Capra aduce «ca»-ul atat de necesar.

Femeia nu e grasa si atat. E mai grasa sau mai putin grasa decat o alta. Nu e frumoasa si atat. E mai frumoasa sau mai putin frumoasa decat o alta. Nu e maritata si atat. E mai mult sau mai putin maritata. Ati prins ideea. Femeia nu exista intr-un mod de sine statator. Nici macar de propriile nevoi nu e constienta pana cand nu isi arunca ochii in ograda de peste gard. Nu stie ce-i trebuie pana cand nu vede prin vecini. Daca, intamplator, vecina nevestei tale e scafandru si mestereste in fiecare weekend la niste tuburi de oxigen, sa nu te mire daca o va apuca pasiunea scufundarilor si pe a ta pentru care, pana in momentul de fata, singurul sport extrem era sa coboare scarile pe tocuri.

Citeste si:  Moduri de a scapa de femei

Daca esti bucuros ca ai gasit, in sfarsit, o femeie care nu pare sa intentioneze sa te tarasca la starea civila si sa va « recunoasteti iubirea » in fata popii si a rubedeniilor de gradul 5 si 6, cerceteaza mai intai terenul si vezi care e situatia cunoscutelor ei. Nici nu stii cand te vei trezi la probat verighete si cand vei serba nunta de hartie. Cand ai o relatie cu o femeie, vei avea si cu « vecina » ei. Fie ca stii, fie ca nu.


7 Comentarii
 1. De-aceea miliarde de barbati din lumea asta sunt fericiti alaturi de femeile lor ( luate cu acte sau nu). Pentru ca ei nu stiu ca femeile respective au vecine. Si vecinele au capre. Ca daca ar afla, s-ar duce naibii casnicia sau concubinajul. Inca un mister rezolvat. Ce binecuvantati putem fi ca-l avem pe Maximus! Pot avea orgasm, la noapte, linistita.

 2. Lupta pentru suprematie, la orice nivel. Cine da tonul, vecina sau capra? De ce iei ca masura universala \”lumea buna\” ca fiind Victoria Beckham ? De unde incepi sa fii coate-goale? Mai nou a fi bogat inseamna sa ai miliarde. Milioanele sunt deja clasa de jos.
  Ce ar trebui sa aiba o capra, ca sa realizeze ca stima de sine nu se arata ca pe o poseta Chanel ?
  A fi alfa sau beta- asta e intrebarea…

 3. e, bine, fie, recunoastem. ne place sa fim mai bune decat vecina si ne stimuleaza performantele ei. le vrem si noi. astea suntem, da\’ n-ai cum sa nu ne iubesti, degeaba zici tu.. 😀

 4. Putzy,

  Va supraapreciati singuri…

  \’\’N-am sa pretind acum ca noi suntem animati numai de sentimente si stari pozitive. Dar, in timp ce noi ne dorim si cautam o rezolvare a conflictului si stingerea lui intr-un fel sau altul, femeile isi doresc o ura mentinuta in stare vegetativa.\’\’

  Si cum alegeti voi sa stingeti razboiul rece cu un caproi?

  Sa-ti istorisesc de fostul meu prieten care si-a cumparat Mitzubishi (cu bani de la camatari, no less) doar pentru ca prietenului lui isi cumparase Mitzubishi cu 2 luni inainte?

  Care apoi si-a vandut apartamentul sa-si cumpere 2 tiruri, doar pentru ca prietenul lui avea firma de transport si-i mergea foarte bine?

  De bucuria resimtita si manifestata fatis cand ala nu gasea curse sau incheia contracte dezavantajoase cu italienii si la el curgeau comenzile si implicit euroii?

  Barbatul nu e barbat pana cand n-are un tap.

  Sau de un alt prieten de-al meu care s-a grabit sa-si achizitioneze teren la Sinaia pentru ca -guess what?- prietenul lui isi cumparase tot acolo?

  Si care intre timp si-a construit o casa cu 2 etaje mai inalta decat a prietenului lui ?? :))))

  Ce sunteti voi, barbatii, decat niste moadmoazele cu boshele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.