Haina de blana : intre putere si influenta

Inca de cand a aparut lumea si oamenii traiau in pesteri si isi castigau hrana prin vanatoare, blana a fost un simbol al puterii si al influentei.

Cu cat barbatii reuseau sa vaneze cat mai multe animale si aduceau blanurile acasa, cu atat mai bine vazuti erau in trib si capatau o putere la care ceilalti erau obligati sa se supuna.

Din fericire, in zilele noastre, nu mai este nevoie sa mergem nici la vanatoare si nici sa ne aratam suprematia purtand haine de blana naturale.

Citeste si:  Am avut 240 de kg!

Cu toate astea, in ceea ce priveste mediul business, haina de blana inca manifesta putere si influenta, insa nu foarte multe femei sunt incantate sa o poarte la intalniri sau negocieri.

Sa ne amintim de celebrul film „Diavolul se imbraca de la Prada” si de Meryl Streep care isi etala eleganta si seriozitatea, purtand haine de blana. Aceasta imagine businesswoman da foarte bine, insa in zilele noastre abia daca mai purtam blana in tinutele casual, dar pai in cele office.

Citeste si:  Profetiile lui Nostradamus

In trecut, hainele de blana reprezentau influenta deoarece ele erau purtate mai ales la ocazii speciale, cum ar fi la teatru, la spectacolele de balet, la restaurant sau la plimbarile nocturne prin centru.

Astazi, din pacate, blanitele au fost asociate cu asa numitele „pitipoance” care se impopotoneaza cu fel de fel de accesorii, blanita fiind considerata si ea un accesoriu al acestei categorii.

Citeste si:  Carnea procesata, carnea rosie, de la "o sa facem cancer" la "lasa, ca si bunica..."

O impresie total gresita, daca m-ati intreba pe mine!
O femeie care poarta o haina de blana chiar inspira putere si influenta partenerilor cu care interactioneaza, mai ales daca vorbim aici de mediul afacerilor.
Hainele de blana merg foarte bine imbinate cu hainele de piele, asa ca daca ai de gand sa mergi la birou, la plimbare, cu motocicleta sau undeva la munte, confectiile din piele si blanita sunt cele mai potrivite.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.