fbpx

Ananas umplut si drob de linte

Daca piftii, caltabosi, toba, lebar, carnati afumati si iarasi piftii si caltabosi e la ordinea zilei sa mancam in ultima saptamana din an, ba chiar sa ne ramana si pentru anul care-ncepe, am zis sa va propunem niste aperitive nu foarte des intalnite si care cad ceva mai usor la stomac.

Ananas umplut

Ingrediente:
2 bucati ananas
100 g orez
200 g sunca de pui
1 ardei gras
50 g migdale
coriandru
ghimbir
1 catel de usturoi
50 ml ulei
1 cub supa de pui
piper, sare.

Citeste si:  Bucataria franceza

Mod de preparare:
Facem supa de pui, circa 400 g, si fierbem in ea orezul pe care l-am curatat si spalat. Dam supa deoparte, dupa ce orezul fierbe 20 de minute si absoarbe aproape toata zeama. Ananasul il curatam, il taiem in doua si il scobim. Miezul rezultat il punem deoparte si il taiem bucati.
Intr-o tigaie in care am incins ulei punem pe rand, lasand la rumenit cate un minut: usturoiul zdrobit si putin ghimbir proaspat dat pe razatoarea mica, ardeiul gras taiat cubulete, sunca facuta felii subtiri, migdalele oparite. Amestecam acestea cu orezul din supa, apoi condimentam cu sare, piper macinat si coriandru. Lasam compozitia la racit, umplem poi cu ea jumatatile de ananas si le lasam cateva ore la frigider.

Drob de linte

Ingrediente:
250 g linte
100 g gris
150 g pesmet
3 oua
150 ml ulei
2-3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
50 g unt
piper, sare.

Mod de preparare:
Spalam lintea, o fierbem, o strecuram si o punem deoparte. Separam albusurile de galbenus. Batem intai albusurile pana se fac spuma si incorporam in ele apoi grisul, galbenusurile, pesmetul (pastram o treime din cantitate pentru presarat pe tava), patrunjelul curatat de pe codite si tocat marunt, uleiul, lintea bine scursa, sarea si piperul. Ungem cu unt o forma de chec sau cozonac, presaram pesmet si punem compozitia de drob. O punem la cuptor pentru 35-40 de minute. Mancam drobul rece, taiat felii, la aperitiv.

Citeste si:  Sufragerie inalta
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.