Ce facem cu resturile de la mancare?

Please select a featured image for your post

Ai facut o cina copioasa, crezand ca vei avea musafiri si de fapt ati fost numai voi doi? Aceasta este doar una dintre situatiile in care frigiderele noastre sunt ghiftuite cu resturi de mancare, de friptura, de sosuri, de macaroane, de legume. O alta situatia in care avem frigiderul plin de mancare pe care nu o mai putem manca sau de care pur si simplu ne-am saturat sunt perioadele de dupa sarbatori. Nu arunca nimic, ci pune-ti imaginatia la treaba. Din resturile de mancare poti face mancaruri noi sau le poti congela pentru mai tarziu.

Ingrediente in plus. O solutie pentru mancarea ramasa si de care te-ai plictisit este sa o reincalzesti folosind ingrediente noi. De exemplu, orezul fiert ramas de la garnitura pentru friptura il poti fierbe in lapte pana cand se face ca o budinca, apoi pune-l intr-un vas termorezistent, alternand un strat de orez cu unul de dulceata de capsuni si da-l la cuptor 20 de minute, pana cand face o crusta frumoasa. Pireul de cartofi nu se pastreaza foarte bine la frigider, insa il poti face tot sub forma de sufle, altarnand un strat de carofi cu unul de sunca si unul de cascaval, apoi da-l la cuptor. Va fi un deliciu!

Citeste si:  Decoreaza cu fotografii
Friptura este perfecta pentru sandwichuri! Resturile de la friptura de pui sau de la gratar pot fi folosite cu succes pentru sandwichuri. Fie ca faci sanwichuri reci, fie ca le incalzesti la cuptorul cu microunde vor fi delicioase! Pipetul de pui ramas de la gratar se poate marunti si adauga intr-o salata de macaroane cu sos de iaurt. Daca friptura ta avea un sos va fi cu atat mai savuroasa! Micii ramasi de la gratar pot fi taiati in felii si marinati in sos de rosii. Vor avea un cu totul alt gust si nu vor mai fi seci.Foloseste ingredientele ramase ca si baza pentru o alta mancare. Legumele, carnea, ouale fierte ramase de la Paste pot fi o baza pentru mancaruri noi. De exemplu, foloseste legumele mexicane de la garnitura pentru carne pentru a face quiche. Ai nevoie de aluat pentru foietaj din comert, cu care tapetezi o tava pentru tarta sau mai multe forme pentru briose. Pune in fiecare forma o lingura de legume, apoi toarna peste un amestec facut din oua batute ca pentru omleta si cascaval ras. Da tava la cuptor si bucura-te de un quiche lorraine. Carnea ramasa de la gratare se poate fierbe impreuna cu legumele pentru a face o supa cu carne sau o tocanita cu legume sau cartofi.

Citeste si:  Conopida gratinata
Gateste mancarea intr-un alt fel. De exemplu, pireul de cartofi poate fi transformat intr-o supa crema de cartofi. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi 2-3 pulpe de pui si cateva legume, apoi sa le pui in blender impreuna cu pireul de cartofi. Adauga treptat din zeama de pe carne pana cand obti consistenta dorita. Orezul fiert poate fi folosit pentru a face chiftelute din orez si legume, carnea de pui la gratar se poate toca, amesteca cu o chifla veche de o zi, un ou si o ceapa tocata marunt pentru a face niste delicioase chiftelute de pui. Pireul de morcovi poate fi baza pentru niste waffe delicioase sau un chef rapid cu morcovi.

Citeste si:  Budinca de cartofi cu carne si pogaci cu miere de albine
Congeleaza ceea ce nu mai poti consuma. Daca frigiderul tau este plin cu prea multe resturi de mancare pe care nu le poti consuma inainte sa se altereze sau pur si simplu nu ai destula creativitate in momentul respectiv pentru a le folosi intr-o alta forma, solutia este sa le congelezi si apoi sa le incalzesti la microunde cand iti e din nou pofta de mancarea respectiva. Atentie insa, congelarea nu este valabila pentru toate mancarurile, insa merge bine in cazul carnii, a legumelor si uneori chiar si a prajiturilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.