fbpx

Ce le gatim copiilor intre 1-3 ani?

Please select a featured image for your post

Credeai ca daca sunt mici nu au pretentii culinare? Gresit! Nu doar ca de la varsta aceasta incepi sa ii introduci in alimentatie diverse alimente noi, dar e destul de mare ca sa faca diferenta intre ceea ce ii place si ceea ce va refuza cu indarjire sa pape. Pentru a veni in intampinarea mofturilor culinare, va sugeram doua retete numai bune de incercat pentru un copilas de 1 pana la 3 ani. Mazare cu paine in ou Mazarea este un aliment complex si important in alimentatia generala, asa ca e bine ca bebe sa fie obisnuit de mic cu ea. Dupa 1-2 anisori, poate manca linistit o mazare cu painica in ou. Pentru mancarica de mazare, ai nevoie de 300 gr de mazare proaspata sau congelata, un morcov, o lingura de faina, o lingurita de zahar si marar tocat.
Asezi intr-o cratita mazarea si morcovul taiat bucatele mici sau dat prin razatoarea mare si le acoperi cu apa rece, astfel incat apa sa teaca cu un deget de legume. Pui putina sare si dai la fiert pana cand se inmoaie legumele. Cu cat morcovul e taiat mai marunt, cu atat mancarea se va face mai repede. Cand legumele sunt gata, adaugi untul, sarea, zaharul si o ingrosala facuta din lingura de faina si putina apa rece. Torni totul peste mazare, apoi presari mararul tocat si lasi totul sa fiearba pana cand se prinde sosul si mancarica e bine legata.
Citeste si:  Mascarea unei mese vechi
Separat, se prepara painea in ou, din 4 felii de paine, o ceasca de lapte, un ou, putina sare. Dai feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut cu putina sare si le prajesti pe ambele parti in ulei incins. Pont: pentru ca painea in ou sa iasa cat mai bine, foloseste paine veche de o zi, in nici un caz paine proaspata, care se va inmuia prea tare. Daca vrei ca mancarica sa fie mai atractiva pentru copil, taie feliile fasii si prajeste paine in ou astfel incat copilasul sa poata apuca bucatele in mana.
Citeste si:  Flori de septembrie
Mini chiftele de morcov si mar cu sos de verdeata Marul si morcovul sunt cunoscute drept papica preferata a piticilor, asa ca nu au cum sa nu iubeasca combinatia de morcov-mar, mai ales ca e vorba de chiftelute apetisante iar copiii iubesc chiftelute pentru ca sunt rotunde. Pentru chiftelute ai nevoie de 2 morcovi mari, un mar mare, o lingura de gris, o ceascuta de cafea plina cu lapte, putin zahar, sare, ulei pentru prajit, pesmet, 150 gr de smantana, verdeata tocata.
Citeste si:  Prajitura cu cirese
Mai intai te ocupi de morcovi: ii cureti si ii dai prin razatoare, apoi ii fierbi in laptele amestecat cu zahar pana cand sunt moi, apoi ii strecori, fara a arunca insa laptele in care au fiert. Apoi dai marul prin razatoare si il treci prin tifon ca sa il scurgi de apa. Amesteci marul cu morcovii fierti si formezi chiftelute, pe care le dai prin pesmet si le prajesti in ulei incins, la fel ca si orice chiftelute. Pentru sosul de verdeata, pui din nou la foc laptele in care au fiert morcovii, adaugi grisul si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand se leaga sosul, apoi adaugi smantana si verdeata tocata si potrivesti de sare. Intr-o farfrurioara de plastic, cat mai viu colorata, torni un polonic de sos si asezi pe el chiftelutele.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.