Ciorba de limba si mititei de crap

Nu stim ce succes ar avea terasele, bodegile si gheretele ridicate in jurul unei plite electrice dac-ar inlocui mititeii clasici, din porc, vita si, eventual, oaie, cu mititei facuti din peste. Cu siguranta insa ca, in calitate de individ, si nu de carciuma, merita sa incerci reteta asta. Macar stii ca-ti cad mai usor la stomac.

Ciorba de limba

Ingrediente:
2 limbi de vita
2 cepe
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina de telina
1 ardei gras
2-3 rosii
100 g orez
100 ml bulion
2 lingurite zahar
1 ou
1 lamaie
100 g smantana
1 lingura ulei
1 legatura leustean
sare, piper boabe.

Mod de preparare:
Limba o tinem o jumatate de ora in apa rece, apoi o punem la fiert in 3 litri de apa cu sare. Acoperim si lasam la foc mic o ora. Punem la calit ceapa tocata, ardeiul facut feliute si orezul spalat in mai multe ape. Turnam continutul tigaii in oala cu ciorba si mai punem morcovul, telina si pastarnacul tocate marunt si rosiile decojite si facute bucati. Punem bulionul, zaharul si boabele de piper si mai lasam totul sa fiarba 20-25 de minute.

Citeste si:  Rocarie in gradina ta

Scoatem limbile, fara sa stingem focul, si le curatam de piele. Taiem limba felii de 4-5 mm grosime si mai taiem si feliile in trei sau in patru. Le punem la loc in oala si pregatim amestecul pentru dres. Intr-un bol punem un galbenus de ou, zeama de la o lamaie si smantana. Le batem bine, presarand si frunzele tocate de leustean. Stingem focul la oala cu ciorba. Scoatem doua polonice de zeama intr-un vas si o lasam sa i se duca fierbinteala. Amestecam treptat zeama de ciorba cu oul batut si celelalte din bol. Turnam in ciorba.

Citeste si:  Manierele elegante la masa: alegerea meniului

In supiera puneti galbenusul, smantana, leustean tocat si zeama de lamaie, omogenizati cu un tel, apoi puneti ciorba.

Mititei de crap

Ingrediente:
2 kg file de crap
2 capatani de usturoi
2 lingurite de cimbru
1 lingurita de piper macinat
1 lingurita de boia iute
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de bicarbonat
50 ml ulei de masline
sare.

Citeste si:  Postmodernismul in mobilare si decorare

Mod de preparare:
Taiem pestele cuburi, fara sa-i indepartam pielea, si le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu toate celelalte ingrediente. Evident, usturoiul il punem zdrobit. Bicarbonatul il dizolvam in foarte putina apa. Pasta o tinem doua ore la frigider. Formam micii si vedem pe ce ii punem la fript.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.