Ciorba de spanac cu lapte batut

Chiar daca este iarna, gasiti in magazine spanac congelat. Nu este ca cel proaspat dar este bun. Pe mine ma multumeste.
Ciorba de spanac cu lapte batut este cea mai simpla si categoric cea mai “sigura” (ca si reusita) ciorba pe care eu o fac. De ce? Nu ai cum sa dai gres cu laptele batut. Sigur iese gustoasa.

Cum o fac?
Curat 2-3 cepe pe care le toc marunt. Apoi le pun cu o lingura de faina la “calit”. Da, fac rantas ca putin rantas nu a omorat pe nimeni. Cand s-a calit ceapa pun faina si apoi indoi cu putina apa. Las as ala fiert vreo 2-3 minute si, daca am prin casa, pun la fiert si niste morcov(maxim un morcov) mai mult de culoare, dat pe razatoare. Las la fiert cam 3-4 minute si apoi pun spanacul si apa sa il acopere si sa fie cam doua–trei degete de apa peste el. A, sa nu uitati de sare.

Citeste si:  Avem musafiri - ce facem cu copiii?

Las spanacul sa fiarba… vreo 15 minute cred. Gust si cand e clar ca e fiert, pun o punga de lapte batut M0n0r. Eu am incercat cu iaurt, cu alte tipuri de lapte batut, cu tot felul si tot soiul. De fiecare data am stricat ciorba. Ca atare, nu pun decat acel tip de lapte batut.

Citeste si:  Sufleu de branza cu rosii si tort cu crema de castane

Dupa ce am pus laptele batut, o las a dea in fiert doua trei clocote. Apoi o iau de pe foc sa nu se branzeasca laptele si ii pun fie leustean, fie patrunjel, depinde de ce am prin casa.
O servesc dupa ce se raceste fara nimic altceva.

Reteta aceasta o stiu din zona Muscel unde spanac nu creste foarte mult (se face insa cu loboda, dar la magazine nu gasim loboda congelata) insa lapte batut e din belsug.

Citeste si:  Decorare curte interioara

In total, la o oala cu 6-8 portii munciti cam 30 de minute si v-am spus, datorita laptelui batut nu aveti cum sa spuneti ca “nu v-a iesit”.

Pofta mare!

(sursa foto: chefcharlesmichael.blogspot.com)


3 Comentarii
  1. Se gaseste si spanac proaspat, e de sera probabil.
    La rantas insa eu as renunta. E total nesanatos si nu mi se pare nici ca ar aduce vreun plus de savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.