Clatite cu carne si ciuperci la cuptor cu branza

Dupa o clatita clasica, servita la desert, ne lingem degetele. Clatita nu are insa doar menirea de a incheia o masa. E adevarat, am exagera daca am recurge la un desert constand din clatite dupa un fel principal din clatite. In cazul acesta, ne ramane doar sa schimbam desertul.

Ingrediente:

300 g pulpa de porc
150 g ciuperci
un ardei rosu
2 rosii
3 cepe
2 oua
150 g faina
ulei
o cana de lapte
apa minerala
praf de copt
o legatura de marar
foi de dafin, busuioc, maghiran, boia dulce
sare, piper

Mod de preparare:

In aluatul de clatite, preparat din cele doua oua, faina, lapte, apa minerala si jumatate de plic de praf de copt, se mai pun trei linguri de ulei, o ceapa rasa, mararul tocat marunt, precum si sare si piper dupa cum il preferati de sarat si piperat. Acest aluat trebuie sa fie ceva mai gros decat cel pentru clatitele pe care le umplem cu dulceata.

Citeste si:  Bors cu maruntaie de pasare si peste copt cu dovlecei si praz

Pentru umplutura, se taie marunt celelalte doua cepe si ardeiul. Se pun la prajit in ulei, adaugandu-se imediat carnea data prin masina de tocat sau macinata cu tocatorul pe un fund de lemn. Rosiile carora li s-a indepartat coaja se taie cubulete si se pun si ele in tigaie cu boiaua, busuiocul, maghiranul si foile de dafin. Dupa ce scade zeama lasata de rosii, se pun ciupercile taiate feliute si se mai tine totul la foc mic timp de 10 minute. Clatitele se umplu cu aceasta compozitie pe masura ce sunt scoase din tigaie, spre a putea fi servite calde.

Citeste si:  Dieta Sonoma

Si daca tot a venit vorba de ciuperci, ceva ce se prepara mai usor cu ele, fara aluat.

Ciuperci la cuptor cu branza si sunca

Ingrediente:

200 g branza dulce de vaca
10 ciuperci
2 linguri de smantana
o legatura de marar
unt
150 g sunca afumata
o ceapa
piper, sare
parmezan

Mod de preparare:

Branza dulce se framanta cu ceapa rasa fin, mararul tocat marunt, untul, smantana, sarea si piperul.
Ciupercile fara codite se pun intr-o tava, pe hartie de copt, si se umplu cu compozitia descrisa mai sus. Deasupra fiecarei ciuperci se pun fasiute de sunca si apoi parmezan, totul lasandu-se pentru 20 de minute in cuptorul incins in prealabil.

Citeste si:  O cina nemteasca: chiftelute cu portocale cu garnitura de varza rosie cu mere

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.