Dormitorul in stil minimalist – un spatiu de relaxare si confort

De cele mai multe ori avem tendinta sa ne indreptam spre extreme atunci cand ne implicam intr-un proces de amenajare al locuintei noastre. Factorii care determina aparitia acestor inclinatii sunt feluriti: fie ca este vorba de prea multe variante care ne plac si pe care dorim cu ardoare sa le realizam, fie ca din lipsa de spatiu incercam sa inglobam intr-o singura incapere o serie de functiuni ce se materializeaza prin elemente individuale, distincte, practice intr-o singura arie de cerinte sau, la polul opus, lipsa spatiului ne determina sa alegem un numar limitat de piese realizind o ambientare cu o imagine total diferita fata de ceea ce am putea numi ” minimalist „.

Pe drum se pierd asadar cativa pasi in ambele directii, astfel ca, la sfarsit, rezultatul este nesatisfacator.
Spuneam intr-unul dintre articole ca un spatiu restrans este mult mai usor de amenajat decat unul amplu, in ceea ce priveste posibilitatile de ambientare, varietatea stilurilor in care poate fi reprezentat, conceptul de amenajare, alegerea obiectele, dar si diversitatea cerintelor ce vin din partea beneficiarului.
Fara a-l irosi, prin detasare de contextul real, un spatiu generos poate fi amenajat ca si unul restrans, urmarind insa linia distributiei si amenajarii corespunzatoare a tuturor functiunilor.
Un spatiu degajat, lipsit de prezenta inutila a unor elemente este mult mai relaxant si mai usor de exploatat. In aceste conditii, existenta pieselor multifunctionale este indispensabila.

Citeste si:  Cum decoram o camera mica?

Printr-o buna organizare a spatiului, prin folosirea unor elemente ergonomice, prin crearea unei atmosfere corespunzatoare se poate ajunge la realizarea unei amenajari minimaliste, lipsita de excese, dar bogata prin ” continutul ” putinelor piese de mobilier.
Minimalism nu inseamna neaparat o combinatie alb-negru. O imagine cu un impact vizual la fel de puternic se poate realiza si prin utilizarea nuantelor neutre. Culori calde, pamantii, ele odihnesc psihicul, calmeaza, reconforteaza si revigoreaza spiritul.
Acest dormitor, realizat in stil minimalist, foloseste cele cateva elemente de mobilier si obiectele decorative pentru a genera o atmosfera de relaxare, aflata in topul cerintelor care insotesc functiunea de dormitor.

Citeste si:  Curatenie in camera copilului

Piesele au inaltimi mici, ansamblul lor evidentiindu-se prin organizarea pe verticala, iar dispunerea elementelor de-a lungul peretilor, in partea inferioara a acestora dind stabilitate intregii amenajari. Patul, minimalist pe latura estetica, este cladit prin suprapunerea a doua volume care avantajeaza dimensiunile din plan. Baza realizata din lemn este ridicata fata de pardoseala, pe patru picioruse metalice, joase, la o inaltime care nu depaseste 20cm. Peste suportul din lemn este asezata salteaua confortabila, usor redusa ca dimensiuni pentru a sugera atat prin retragerea fata de marginile bazei cat si prin contrastul cromatic, senzatia de plutire.
Folosit in cantitati reduse, eventual pentru o singura piesa, prin raportare la intreaga amenajare, rosul sugereaza simplitate, insa o simplitate capabila de a se sustine estetic. O perna rosie subliniaza eleganta formelor si a liniilor in care a fost redata imaginea acestui pat. Noptierele intra si ele in jocul patului prin doua blaturi, unul superior si celalalt inferior, care cuprind in spatiul dintre ele latura ingusta a patului, sugerind prezenta a doua axe perpendiculare.

Citeste si:  Feng Shui pentru camera copiilor

Parchetul din lemn de artar lasa privirea sa cuprinda cu usurinta spatiul descatusat si fluid. Singurele suprafete verticale prezente in cadrul acestei compozitii sunt draperiile, care, prin nuanta lor inchisa, creaza o imagine de fundal ce face ca intreaga amenajare sa avanseze, venind mai aproape de privitor.

Creeaza un spatiu aerisit, degajat, lipsit de opulenta, care poate totusi sa raspunda cerintelor si nevoilor tale!


Un comentariu
  1. toate decoratiunile de inspiratie orientala sunt foarte frumoase. oamenii astia au mult mai mult bun gust decat noi si un rafinament aparte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.