Fast food la tine acasa (partea I)

Please select a featured image for your post

Toata lumea stie teoria despre cat de daunatoare este mancarea de la fast food, cat de rau face organismului, cum ingredientele nu sunt intotdeauna proaspete, cum la o shaormerie nu stii in ce conditii e tinuta carnea si tot asa. Dar hai s-o spunem si pe cea dreapta: cui nu ii place din cand in cand o portie „sanatoasa de fast food”? M-am gandit sa va propun calea de mijoc, fast food home-made, cu ingrediente proaspete, facut de mana ta. Ce poate fi mai bun?

Chicken Nuggets Varianta de chicken nuggets pentru acasa e foarte simplu de obtinut: aveti nevoie de: un piept mare de pui dezosat si fara piele, o cana de unt topit, o jumatate de cana de fulgi de porumb pisati, o jumatate de cana de faina si condimente: o lingurita de boia picanta, una de sare, o lingurita de piper negru. Se taie pieptul de pui in fasii de aproximativ 1 cm latime, se aseaza intr-un vas si se toarna peste, untul topit.
Citeste si:  Decorare birou in stil minimalist
Se lasa astfel minim o ora, pentru marinat. Apoi se amesteca fulgii de porumb, macinati cat de marunt cu condimentele. Se scot bucatelele de pui marinat, se scurg de untul in exces si se dau prin amestecul de porumb. Intr-o tava teflonata si pudrata cu fulgi de porumb, se aseaza bucatele de pui si se dau la cuptor 30 de minute, pana cand sunt rumenite si au o crusta aurie. La fel de bine le puteti praji in ulei, insa vor fi mai putin sanatoase si mai incarcate de calorii. Timp de preparare: 1 h marinatul, 30 min coacerea.

Aripioare cu sos barbeque Trebuie sa incercati aripioarele cu gust picant-dulce-acrisor, atata de savuroase! Aveti nevoie de: 8 aripioare de pui, sare si pier dupa gust, 1 cana de suc de rosii, 2 linguri de melasa (care poate fi inlocuita cu miere), o lingura de otet rosu, 1/2 lingurita de ghimbir macinat, 1 lingura de mustar, o lingura de praf de usturoi, sare, piper, boia picanta.
Citeste si:  O gradina in stil feng-shui
Preincalziti cuptorul pana la 180 de grade si tapetati o tava cu folie de aluminiu, spalati bine aripioarele si lasati-le la uscat. Se indeparteaza varful aripioarelor, apoi le saram si piperam dupa gust. Aripioarele se dau la cuptor 30 de minute, pana cand sunt crocante. Separat, se pregateste sosul barbeque, din sosul de rosii, melasa, otet, ghimbir, mustar, usturoi, sare, piper si un praf de boia picanta. Se dau la foc mic, amestecand in continuu, pana cand se omogenizeaza toate ingredientele, apoi se lasa la racit. Se scot aripioarele de la cuptor, pe hartie absorbanta. Apoi se dau prin sosul barbeque, avand grija sa fie acoperite in intregime de sos. Se inlocuieste folia de aluminiu cu una noua, se aseaza aripioarele pe ea si se da la cuptor pentru inca 10 min. In cazul in care v-a mai ramas sos, asezati aripioarele direct in sos. Se pot servi alaturi de cartofi prajiti sau salata.
Citeste si:  Retete de post
Timp de preparare: 20 de minute, plus 40 de minute coacerea.

Ketchup
Ce articol ar fi despre fast food, fara sa dam si o reteta de ketchup de casa, nu? Prepararea ketchup-ului in casa e foarte simpla, aveti nevoie de: 500 ml pasta de tomate, 2 linguri de zahar sau miere, sare, piper, boia dulce sau picanta (in functie de ce fel de ketchup doriti sa obtineti), praf de usturoi, praf sau fulgi de sare. Intai se caramelizeaza zaharul (sau mierea) la foc mic, amestecand in continuu. Peste caramel se toarna pasta de tomate si condimentele si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand pana cand are consistenta dorita.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.