Feng Shui pentru dormitor

Inainte de a te apuca de decorat, trebuie sa stii ca foarte putine dormitoate au un feng shui perfect, pentru ca este destul de scump, dar si greu de mentinut aceasta stare in dormitor.

Lumina este o parte foarte importanta Feng Shui in dormitor, asa ca vom pune accentul atat pe ferestrele care ne ofera lumina naturala, dar si pe lampi si instalatia electrica.
Ferestrele mari si in forma de arcada sunt cele mai des intalnite in dormitoarele decorate in stil Feng Shui, deoarece se spune ca poarta noroc si lumina intra in case ca printr-o poarta care se deschide ori de cate ori aerisim sau tragem draperiile.
Aceasta forma este oricum foarte estetica, asa ca nu vad de ce nu am opta pentru acest gen de ferestre.

Citeste si:  Curatare lampadar

Pe langa lumina naturala, mai avem si lumina artificiala, pe care o putem folosi pentru a crea cadre romantice sau calduroase. Un felinar din hartie asezat intr-unul din colturile camerei aduce energie si stare de bine in dormitor, dar nu numai.
Pentru a aduce armonia si linistea in dormitor, arta Feng shui ne invata sa folosim principiul apei: un mic bol in care sa punem cateva bilute plutind in apa sau un pestisor. Apa inseamna relaxare si pace, lucruri de care avem nevoie atunci cand mergem la somn sau pur si simplu ne odihnim.

Citeste si:  Ingrijire ficus

Clopoteii de vant aduc noroc in casa, dar doar daca ii pozitionezi deasupra usii. Se spune ca ori de cate ori se misca, fara sa ii atingem, ei prevestesc lucruri bune si belsug in casa.

Statueta lui Buddha, indiferent de marime , este bine sa o avem pretutindeni in casa. Zambetul calm si cald al lui Buddha aduce liniste in casele Feng Shui , dar si sanatate.

Citeste si:  Crini

Pentru momentele pasionale din dormitor, traditia Feng shui spune sa nu dormim cu fata la usa, pentru ca acest lucru ne poate aduce probleme in viata de cuplu si sa decoram zona de sud-vest a casei cu pietre decorative mai mari sau mai mici, pentru a aduce senzualitate si pasiune in momentele intime.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.