Gogosi a la Camelia

Prietena noastra de pe facebook, Camelia Bizadea ne-a incantat astazi cu o reteta de gogosi. Si cum suntem fete bune, impartim bucuria culinara a descoperirii cu voi. 🙂

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

500 grame faina

4 oua

300 ml lapte

30 grame drojdie

100 grame unt

100 grame zahar

10 ml esenta vanilie si rom

Citeste si:  Tot ce trebuie sa stii despre foame

1 lingurita sare

100 grame de faina se oparesc cu 200 ml. de lapte clocotit. Se amesteca repede cu lingura de lemn ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se rasfira pe marginile castronului ca sa se raceasca.

Intr-un alt vas, se freaca un cub de drojdie cu o lingurita de zahar care se adauga peste aluatul rece. Se amesteca bine si se lasa la crescut 20 min .

Citeste si:  Mascarea unei mese vechi

4 galbenusuri se freaca bine cu un praf de sare, la care se adauga esenta de vanilie, esenta de rom, o lingura de ulei si 100 grame de unt caldut. Se amesteca totul cu lingura de lemn, apoi se adauga peste maiaua crescuta restul de lapte(200 ml) si restul de faina 400gr . Se framanta totul cu mana si se lasa la crescut timp de 20 min .

Citeste si:  Zugravirea dormitorului si balconului

Se formeaza gogosile si se prajesc in ulei!

Pofta buna!

Pontul prietenei noastre: „Eu am fost mai smechera si azi le-am rulat si le-am umplut cu o compozitie de branza dulce ! :)”


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.