Imprimeuri indraznete in casa ta

Alegerea textilelor, cu imprimeurile si culorile lor, influenteaza stilul unui interior mai mult decat mobila si asezarea ei. In acelasi timp, textilele iti dau o idee in legatura cu gusturile, personalitatea si imaginatia celor care locuiesc in acel spatiu.

Prin folosirea textilelor potrivite, se pot uni tipuri foarte diferite de arhitectura si mobilier. O casa veche, cu tavan inalt si camere mari poate sa devina un spatiu foarte modern prin folosirea unor textile naturale, cu imprimeuri geometrice sau abstracte. Iar mobila veche, masiva, clasica, poate sa capete un aer contemporan prin imprimeuri moderne, minimaliste si pline de culori tari. Prin imprimeu, se poate face legatura intre doua camere sau se poate delimita o singura camera in doua spatii diferite.

Oglinzi

In ce priveste modelele, singura limita este imaginatia creatorilor. Exista modele geometrice, abstracte sau florale, exotice, indiene sau orientale, elegante, moderne sau clasice, exista dungi, cercuri, unghiuri. Posibilitatile sunt nelimitate, la fel ca si varietatea culorilor.

Citeste si:  Spatii de depozitare pentru incaltaminte

Ce ne lipseste? Curajul. Multi designeri de interior observa ca majoritatea clientilor se indragostesc pur si simplu de un imprimeu colorat si indraznet, apoi renunta la el si fac o alta alegere, mai „sigura”, de obicei ceva uni, care nu sare in ochi, dar nici nu place in mod deosebit. Singura conditie pentru a putea folosi un imprimeu indraznet este sa faci alegerea nu cu mintea, ci cu sufletul. Cand design-ul unei camere este venit din suflet, atunci acel interior este cu adevarat o reflexie a celui care il locuieste.

OglinziOglinzi

Unde se pot folosi imprimeurile indraznete? Peste tot unde exista o bucata de material textil: perdele, draperii, tapiterii, covoare, mochete, lenjerii de pat si chiar tapet pentru ca cele mai moderne si mai apreciate modele de tapet sunt cele din matase. Dar chiar si modelele din PVC sau hartie vin intr-o multime de imprimeuri si au un aspect lucios, asemanator cu cel al matasii.

Citeste si:  O prezenta cunoscuta...

OglinziOglinzi

Astazi totul este permis, iar imaginatia si curajul creeaza decoruri inedite, asa ca nu trebuie sa ne ferim de imprimeurile complicate asezate pe suprafete mari. Din contra, textilele imprimate aduc o nota de originalitate cum in putine case se gaseste. Singura posibila problema este asortarea imprimeurilor cu celelalte culori ale casei. Dar designerii au si pentru asta o solutie. Ei aleg in primul rand materialul textil preferat, acela care va da originalitate interiorului, oricat de complicat si de colorat ar fi el, si abia apoi „construiesc” in jurul lui, folosind culorile pedominante ale imprimeului. Daca avem un imprimeu cu frunze verzi pe un fond galben pai, atunci verdele si galbenul pai vor fi culorile de baza ale camerei, fara sa mai punem la socoteala tonurile neutre de alb, negru, bej.

Citeste si:  Accidente in gradina

In goana dupa imprimeuri, se intampla sa gasesti mai mult de unul care sa iti placa. Nu trebuie sa renunti la nimc din ce ti-a atras atentia. Se pot folosi mai multe imprimeuri intr-o singura camera, atata timp cat sunt unite printr-o culoare, un model, o tema, dar diferite ca nuanta sau marime a desenului. Dimensiunile desenului trebuie sa mearga de la mare la mic pentru a da textura si senzatia de miscare, iar culorile trebuie sa mearga de la pal la puternic pentru a da adancime camerei.

Foto : Jaima Brown

Oglinzi


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.