Inghetata de casa si sushi de somon

Inghetata de casacu vanilie si scortisoara (nu e nevoie de ice-cream maker)

Ingrediente:

2 oua
70 grame zahar tos
250 ml lapte
500 ml frisca din smantana
1 lingurita extract de vanilie
2 lingurite pudra scortisoara

Mod de preparare:
Se bat ouale bine – cca 2 minute. Se adauga zaharul, putin cate putin, apoi se mai bat circa un minut.
Se adauga laptele, frisca, vanilia si scortisoara. Se mesteca bine, cu un tel, pana cand amestecul este perfect omogenizat, iar scortisoara s-a amestecat si ea bine.

Se pune amestecul intr-un vas cu inchidere ermetica. Preferabil este un vas din inox, pentru ca inghetata iese mai pufoasa atunci cand ingheata rapid, insa si recipientele din plastic sunt bune. Vasul trebuie sa fie mai mult lat decat inalt, pentru ca inghetata sa inghete mai repede si sa fie mai usor de servit.

Citeste si:  Pete de ceai

Vasul se introduce la congelator circa 30-40 de minute, pana cand amestecul incepe sa se ingroase de la frig. Apoi se scoate, se sparg crustele de gheata formate cu o furculita si se mixeaza cu mixerul de bucatarie (sau cu furculita, dar nu are acelasi efect) pana cand cristalele de gheata sunt bine sparte. Se introduce iarasi la frigider circa 30-40 de minute, apoi se scoate si se mixeaza din nou. Procedeul se repeta si a treia oara. (Multe gospodine ignora acest procedeu de mixare-inghetare repetata si de aceea inghetata lor, chiar daca este gustoasa, iese prea tare si nu suficient de pufoasa.)

Citeste si:  Ceasuri cu stil

Sushi de somon cu wasabi si castravete

Ingrediente:
200 g somon maruntit
150 g orez (cu bobul lung)
4 alge pentru impachetare sau 4 foi sushi-nori
2 castraveti mici
pasta wasabi
sos de tzatichi
ghimbir murat

Mod de preparare:
Se taie castravetii in felii si, daca e nevoie, se scot semintele. In functie de preferinte, feliile pot fi mai subtiri sau mai groase. Orezul se fierbe in apa cu putina sare, se lasa sa se raceasca si se pune pe foaia speciala de sushi (foaia nori), sau alga de imapachetare sau, in cel mai rau caz, foaia de salata. Peste orez se intinde cu degetul un strat subtire de sos wasabi, iar pe patul de orez si wasabi se pune somonul taiat in fasii. Pestele se orneaza cu feliile de castravete si, in cele din urma, se mai adauga un strat subtire de wasabi.

Citeste si:  Tuslama si perisoare grecesti

foto

Dupa ce ai terminat de asezat ingredientele pe alga de impachetare, urmeaza cel mai dificil procedeu, acela al impachetarii propriu-zise. Este recomandat ca, macar la inceput, pana capeti experienta necesara rularii foii de sushi nori, sa iti achizitionezi un instrument special pentru sushi din bambus, care foloseste principiul impachetarii tutunului. Dupa ce ai obtinut un rulou perfect, il tai orientandu-te dupa feliutele triunghiulare de somon. Este indicat sa folosesti un cutit cu lama fina, pe care sa il treci inainte printr-un jet de apa rece. Se serveste cu sos de tzatichi si cu ghimbir murat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.