Macrou, placinta cu pui si fursecuri dietetice

Macrou in sos acrisor
Ingrediente:
• patru bucati de macrou (de aproximativ 300g fiecare)
• 3 cepe
• o lingura de otet
• 200 ml de iaurt
• 1,5 lingurite de zahar
• sare, piper
• patrunjel, ulei

Mod de preparare:
Curata pestele si inlatura-i capetele si cozile. Taie-l in doua (pe lung) si condimenteaza-l cu sare si piper pe ambele parti. Toaca, apoi, ceapa si prajeste-o in ulei. Cand devine semitransparenta, adauga otetul si o lingura de zahar si amesteca bine. Scoate ceapa pe o farfurie cu o paleta strecuratoare. Mai adauga putin ulei peste cel unde ai prajit ceapa si frige pestele pe ambele parti pane se rumeneste, dupa care scoate-l pe o farfurie. In uleiul ramas pune iaurtul si o jumatate de lingura de zahar, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si ia-l de pe foc. Asaza pestele pe un platou, alaturi pune ceapa prajita si toarna pe deasupra sosul din iaurt. Poti decora cu bucatele de rosii si cu frunzulite de patrunjel.

Citeste si:  Curatenia in bucatarie

Placinta cu pui si branza
Ingrediente:
• un pui
• 250g de branza telemea
• 4 oua
• 400 ml lapte
• 4 linguri de faina
• 100g de unt
• o lingura de busuioc proaspat, tocat
• 4 rosii
• 3 morcovi
• 3 cepe
• o capatana de usturoi
• nucsoara
• piper

Mod de preparare
Spala puiul si pune-l la fiert intreg, impreuna cu morcovii, telina si ceapa (toate intregi). Dupa ce au fiert, scurge puiul de apa si lasa-l sa se raceasca. Apoi dezoseaza-l si taie-l cubulete (putin mai mari decat cele pentru salata de boeuf). Taie, cubulete, si baconul si amesteca-l cu puiul si cu telemeaua data prin razatoarea mare. Pune, apoi, laptele la fiert. Separat, intr-o cratita, pune la foc mic untul si faina. Dupa ce s-a topit untul si ai obtinut un amestec omogen, stinge-l cu laptele cald si fa un sos alb in care adauga sare, piper, nucsoara si busuioc maruntit. Ia cratita de pe foc si lasa sosul la racit cinci minute. Apoi adauga ouale intregi, crude, amesteca bine si toarna sosul peste bucatelele de pui, bacon si branza. Adauga usturoiul curatat si tocat marunt. Pune compozitia pe o tava „tapetata” cu faina. Asaza pe deasupra felii de rosii si da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Dupa ce scoti amestecul de la cuptor lasa-l sa se raceasca si taie-l bucati, ca pe placinta. Se serveste rece, cu garnitura de orez.

Citeste si:  Secretele unui risotto milanez ca la carte si bonus: supa de dovlecei cu banane

Fursecuri dietetice cu tarate
Ingrediente:
• o cana de faina integrala
• doua cani cu tarate integrale
• doua linguri de scortisoara pisata
• doua linguri de cacao
• un plic de praf de copt
• 4 linguri de cafea solubila
• 5 linguri de iaurt semidegresat
• 200 g de unt
• 100g de miere
• 80g de ciocolata neagra (pentru decor)

Citeste si:  Principiile unei diete sanatoase II

Mod de preparare
Pentru inceput, amesteca ingredientele uscate (faina, taratele, scortisoara, praful de copt, cafeaua si cele doua linguri de cacao). Apoi amesteca untul (la temperatura camerei) cu iaurtul si cu mierea si adauga amestecul de faina. Framanta pana obtii un aluat omogen. Din compozitia rezultata, formeaza bilute de marimea unei nuci. In mijlocul fiecareia fa cate o gropita (cu coada rotunda a unei linguri de lemn) si coace-le la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu. Topeste cicolata neagra si, dupa ce fursecurile sunt gata, umple fiecare gropita cu ciocolata neagra


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.