Mocheta potrivita pentru casa ta

Mocheta a fost mult timp considerata un inlocuitor ieftin al parchetului sau al placarilor ceramice. Lucrurile stau insa putin altfel. Intr-adevar este mult mai avantajoasa din punctul de vedere al bugetului alocat, insa acest lucru nu se realizeaza in detrimentul calitatii produsului utilizat. Fie ca este semiprofesionala, profesionala sau de exterior, mocheta are numeroase calitati care fac din ea o alegere potrivita pentru spatii de locuit, birouri sau spatii exterioare. Mocheta are calitati termoizolante si fonoabsorbante si se prezinta intr-o gama variata de culori, cu modele predefinite sau care pot fi personalizate. Poate fi asezata pe ciment sau direct pe gresie ori parchet.

Putem alege diverse tipuri de mocheta care sa se adapteze cerintelor fiecarei zone a casei noastre. Pentru zona de la intrare optam pentru mocheta tip iarba. Aceasta are proprietatea de a retine murdaria si poate fi curatata cu usurinta. In acest sens, este de preferat ca firele mochetei sa fie sintetice.

Citeste si:  Lucruri de facut cand stai in casa

Pentru zonele cu trafic intens avem grija sa alegem mochete cu densitate mare de noduri si cu o inaltime mica a firelor. Tinand cont ca aceste suprafete se pot murdari foarte repede, optam pentru culori inchise, incluse in diverse modele geometrice.
Stratul de uzura al mochetei, adica cel pe care calcam, poate fi tratat cu pelicule acrilice sau de teflon care impiedica patrunderea prafului in profunzime. In plus, aceste pelicule fac mocheta impermeabila marind si capacitatea de retinere a mizeriei, blocand, in acelasi timp, patrunderea ei in interior.

In continuare, pentru zona livingului, este potrivita o mocheta cu fire din lana care are un grad de confort sporit deoarece zona de calcare este moale si foarte calduroasa. Din punct de vedere cromatic, este recomandata alegerea unei combinatii de cel putin 2 culori pentru a micsora vizual perceptia degradarii mai intense a unora dintre zonele livingului.

Citeste si:  Gradina in balcon

Pentru bucatarie alegem o mocheta supusa la tratamente ignifuge, antimurdarire, antistatizare si impotriva petelor. O astfel de mocheta are o rezistenta marita la abraziune, se deterioreaza la foc dar nu intretine arderea. Datorita tratamentelor impotriva petelor, acest tip de mocheta este ideal pentru o zona predispusa la murdarire.

In zona dormitoarelor alegem mochete uni deoarece aici nu avem un trafic intens. Pentru camera copilului putem opta pentru mochete cu suport secundar de pasla si cu un design special conceput pentru copii: culori vii, in jocuri haioase, evitind suprafetele uni, pe care degradarea firelor sau inevitabilele pete sunt mai usor vizibile.

Pentru zona scarilor sau scaune cu rotile se recomanda mocheta tunsa lung care se caracterizeaza printr-o rezistenta maxima la uzura.

Citeste si:  Scapa de pete

Dalele de mocheta reprezinta o alegere la fel de buna din punct de vedere calitativ ca si si in cazul mochetei obisnuite. Principalul avantaj il constituie faptul ca dalele din zonele uzate pot fi inlocuite cu unele noi sau cu cele existente sub piesele de mobilier. Astfel acest tip de mocheta are o viata mai indelungata.

Cand ne alegem tipul de mocheta potrivit pentru caminul nostru trebuie sa luam in considerare culorile care se potrivesc ambientarii de acasa si functiunea spatiilor. Referitor la dimensiuni, se masoara laturile cele mai mari al camerei si se adauga la acestea inca 5-7 cm, tinand cont de neregularitatea peretilor.

Mocheta reprezinta o alegere potrivita pentru caminul sau biroul nostru avind calitati estetice deosebite, o mare rezisenta la uzura si prezentand numeroase avantaje in exploatare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.