Musaca greceasca

Iti prezentam azi varianta greceasca, originala a acestui fel de mancare deosebit de apreciat si pe meleagurile noastre.

Ingrediente:
3 cepe.
750 de grame de carne tocata (amestec de porc si vita).
2 linguri de unt.
1 cana de vin alb.
Rosii.
Sare.
10 vinete mici.
Ulei de masline.
8 linguri de parmezan ras.
Patrunjel.

Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu carnea tocata in unt. Se adauga vinul alb. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si, impreuna cu patrunjelul tocat, se pun in tigaie peste carne si ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se mai adauga putina apa. Se lasa pe foc timp de aproximativ o ora.

Citeste si:  Adu primavara in casa ta!

Vinetele se taie in felii groase si se presara sare peste ele. Se lasa timp de o ora pentru a elimina sucul amar pe care-l contin. Apoi se prajesc in ulei de masline. Jumatate din ele se pun intr-o tava astfel incat sa acopere complet fundul acesteia. Se presara doua linguri de parmezan peste ele. Alte patru linguri de parmezan se adauga in amestecul de carne, ceapa si rosii. Acesta se intinde peste stratul de felii de vinete, dupa care se adauga restul vinetelor ramase.

Citeste si:  Tapetul, o alegere din nou la moda

Pentru sosul Bechamel, aveti nevoie de 1 lingura de unt, 2 linguri de faina, o jumatate de litru de lapte si 2 galbenusuri de ou.
Se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele in mod treptat, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se toarna peste musaca. Bateti galbenusurile si intindeti-le peste musaca. Se adauga si cele 2 linguri ramase de parmezan si totul se introduce la cuptor pentru inca o ora, la o temperatura medie.

Citeste si:  Ciorba de burta – varianta mexicana

Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.