fbpx

Oua umplute cu piept de pui si vin de macese

Vulpea nu ajunge la macese si spune ca inteapa. Dac-ar ajunge, ar face si ea vreo zece litri de vin, conform retetei de mai jos, sa aiba ce bea dupa cate-un pui infulecat crud, si nu preparat ca-n reteta tot de mai jos. Nu e vinul nostru la fel de tare precum cel consacrat, de struguri, dar nici nu urmarim sa ne imbatam prastie. In plus de asta, il bem neinsotit de nicio pastila, si luam astfel o doza buna de vitamina C.

Oua umplute cu piept de pui

Ingrediente:
6 oua
200 g piept de pui
1 lingura de mustar
nucsoara
sare, piper.

Citeste si:  Greseli de evitat in accesorizarea casei

Mod de preparare:
Fierbem ouale 7 minute, sa fie tari, dupa care le punem sub jet de apa rece, sa le curatam de coaja usor, cu pielita cu tot si fara sa le desprindem pe bucatele de albus. Le taiem jumatati pe lungime si le scoatem cu atentie galbenusurile. Carnea de pasare, fara piele, o fierbem si o trecem de doua ori prin masina de tocat. Intr-un castron frecam galbenusurile cu mustarul, apoi punem carnea tocata si amestecam totul cu sare, piper si nucsoara. Pasta astfel obtinuta o turnam cu spritul in jumatatile de albus. Ouale umplute se tin o ora – doua la rece. Dupa preferinta, se asaza pe platou cu frunze de salata verde sau ornate cu maioneza ori feliute de castraveti si gogosari murati.

Vin de macese

Ingrediente:
2 kg macese
2,5 kg zahar
8 l apa.

Mod de preparare:
Macesele, spalate bine si curatate de cozi, le punem intr-o damigeana si turnam peste ele zaharul dizolvat in apa calduta. Acoperim damigeana cu tifon dat in doua si un capac de tabla si o lasam 15 zile la o temperatura de 20-22 de grade Celsius. Nu uitam sa o agitam o data pe zi. Cand atingem acest termen, fermentatia s-a incheiat. Cu un furtun, extragem lichidul, avand mare grija sa nu-l tulburam cu drojdia de pe fundul vasului. Il turnam intr-o damigeana curata, astupata bine cu un dop de pluta, pe il pastram la rece alte 15 zile. Vinul e gata, putem sa-l bem cu incredere, dar inainte de asta il punem in sticle (sticle, nu peturi!) astupate cu dopuri noi de pluta. N-o sa-l bem pe tot o data. Il pastram la rece.

Citeste si:  Cele mai bune aspiratoare
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.