Peter Pan-ul pisicilor – American Curl

In articolul de azi m-am hotarat sa prezint o rasa care, desi putin cunoscuta la noi in tara, iti cucereste inima din primul moment in care faci cunostinta cu un exemplar ce-i apartine: American Curl. Denumirea se datoreaza pricipalului mod de deosebire a acestei rase: urechile sale sunt indoite spre spate, formind un arc gratios care ofera pisicutei una dintre cele mai minunate expresii de dragalasenie si fericire din lume.

Urechile acestor mate se aseamana cu cele ale linxului (cu smocuri de bana pe partile laterale), fiind in totalitate opera Mamei Naturi (rezultatul unei mutatii naturale), fara nici o interventie din partea omului. Cand se nasc urechile lor sunt drepte, dar dupa 3-5 zile incep sa se curbeze usor in spate, pana la 16 saptamani cand ajung sa fie perfect curbate, in modul caracteristic rasei. Gradul de curbare variaza insa de la pisoi la pisoi, astfel ca la unele animale se poate observa forma unui arc de cerc, in timp ce la altele este mai putin evident.

Citeste si:  Varianta eco pentru podele si mobilier - exoticul bambus

Istoria acestei rase este si ea plina de dragalasenie: intr-o zi tipica, de vara, la usa familiei Ruga din Lakewood a aparut o mata neagra, cu urechile avind o forma ciudata, neintalnita pana atunci. Initial, Joe Ruga a decis ca cel mai bun mod de a evita pisica este sa nu o hraneasaca… insa sotia lui nu l-a luat in seama, a hranit-o si astfel pisicuta ratacita, cu par lung si negru, dar cu urechi amuzante, si-a facut loc in viata familiei (si l-a cucerit mai ales pe Joe!). La prima nastere, pisicuta, careia i s-a pus numele Shulamith (ceea ce inseamna: neagra, dar frumoasa), a avut patru puisori, dintre care doi cu urechile curbate. Rasa a fost astfel perpetuata, ajungand azi sa fie une dintre cele mai frumoase din lume.

Citeste si:  Cum folosim busuiocul?

Dar forma urechilor pisicutelor dn acesta rasa nu este singura care te cucereste; caracterul lor este la fel de deosebit, chiar unic. Daca nu doarme relaxata pe undeva pe sus (si adora sa se catare!), in mod sigur se gandeste cum sa intre in baie cu dumneavoastra, cum sa va distraga atentia de la citirea ziarului de dimineata sau sa-si asume locul preferat, chiar daca aceasta inseamna in fata televizorului… si chiar in momentul in care incepe emisiunaea dumneavoastra preferata. In mod clar, aceste mate adora compania umana si se ataseaza foarte tare de stapanul lor. Se spune ca se aseamana foarte mult cu cainii, datorita modului in care isi urmaresc „protejatul”, atente sa nu piarda nici un detaliu din viata lui.

In plus, se pare ca aceasta rasa face usor cunostinta cu alte alte specii de animale, adaptandu-se foarte bine la viata in comun. Cand sunt introduse intr-o casa noua, pisicutele par a avea un respect real pentru ocupantii vechi ai spatiului de locuit, acordandu-le acestora timp suficient pentru a se obisnui cu noul colocatar.
Nu este o rasa foarte zgomotoasa, preferind sa se exprime mai degraba prin sunete discrete decat prin „tipete” agresive. Deoarece isi pastreaza cheful de joaca si expresia copilaroasa pe parcursul intregii vieti, au fost numite „Peter Pan-ul” speciei feline. Ingrijirea acestor pisicute nu este deloc dificila: au nevoie de o baie (din cand in cand, nu prea des!) si de periere regulata pentru a mentine sanatatea si stralucirea blanitei.

Citeste si:  Amenajarea bucatariei

Daca doriti sa adoptati un animalut care sa va urmeze cu fervoare prin casa, sa adore sa va aiba in preajma… dar si sa-i faca placere sa fie rasfatata, alegerea acestei minunate rase care este American Curl nu va va dezamagi!


3 Comentarii
  1. eu tot persanele negre le prefer, sunt artagoase ele asa dar foarte lipicioase de cele mai multe ori. nu stiu cums a fac sa imi iau si eu una, dar sa platesc pentru un animal de companie mi se pare asa… aiurea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.