Placinta ciobaneasca (Sheperd’s Pie)

Este vorba chiar de acea placinta pe care irlandezii o fac de ziua lor, de Saint Patrick. Varianta mea este una mai usoara decat cea clasica. Daca o vreti si mai dietetica de atat, puteti inlocui piureul de cartofi cu piure de conopida. Partea buna e ca se poate prepara azi si coace a doua zi.

Ingrediente
Pentru sase portii
Pentru piure:
– 700 de grame de cartofi de piure
– 1 cana de supa de pui
– 3 linguri de smantana
– Sare, piper, paprika

Citeste si:  Frigarui de miel cu rozmarin si milkshake de capsuni

Pentru umplutura
– 450 de grame de carne slaba, tocata de vita
– 2 linguri de ulei
– 1 ceapa mare tocata marunt
– 1 tulpina de telina taiata
– 3 catei de usturoi tocati
– 250 de grame de ciuperci tocate
– 300 de grame de amestec de legume inghetate (morcovi, porumb, mazare, fasole verde etc)
– 2 linguri de faina
– 1 cana supa de vita
– 3 linguri de pasta de tomate
– 1 lingura de sos Worchestershire
– 1 lingura rozmarin proaspat tocat
– 1 lingura cimbru proaspat tocat
– Sare si piper

Citeste si:  Florile uscate - alternativa ideala

Puneti cartofii la fiert in apa sarata. Scurgeti-i si zdrobiti-i amestecand cu supa de pui, smantana, sarea si piperul. Lasati deoparte.
Incalziti cuptorul.
Intr-o tigaie mare, de sotat, rumeniti carnea la foc potrivit, amestecand cu o lingura de lemn. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Cand s-a facut, dati-o deoparte, pe o farfurie. Adaugati in tigaie uleiul, ceapa, usturoiul, ciupercile si telina si sotati 6-8 minute, pana cand se inmoaie. Adaugati mixul de legume inghetate, supa de vita, pasta de tomate, sosul Worchestershire, rozmarinul si cimbrul, carnea si amestecati bine. Mai lasati inca 8-10 minute.

Citeste si:  Ikebana sau " a face o floare sa traiasca"

Intindeti umplutura intr-o tava inalta. Acoperiti cu piureul de cartofi si presarati paprika. Dati la cuptor pentru 20-25 de minute. Cartofii trebuie sa fie aurii deasupra. Scoateti si lasati sa se raceasca 5 minute inainte de servire.

In cazul in care nu mancati tot la o masa, se poate incalzi ulterior.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.