Pui cu dovlecei umpluti si musaca de ton cu paste fainoase

Dovleceii umpluti cu legume inseamna cea mai potrivita garnitura de vara pentru o carne. Daca faceti abtractie de pui, reteta e buna si pentru un vegetarian. Musacaua de ton, o inovatie a retetei de sorginte turceasca, atata vreme cat nu contine porc, merge de minune si pe masa unui turc.

Pui cu dovlecei umpluti

Ingrediente:
500 g ciocanele de pui
500 g dovlecei
200 g ciuperci
1 ceapa
1 morcov
100 ml bulion
100 ml ulei
boia dulce, boia iute
piper, sare.

Mod de preparare

Taiem dovleceii in doua pe lungime si le indepartam miezul. Calim ceapa tocata, iar cand devine aramie adaugam ciupercile taiate felii subtiri, amestecam si le lasam cateva minute pe foc. Scoatem amestecul din tigaie, scurgandu-l de zeama, si il amestecam cu morcovul ras, sare si condimentele mentionate. Umplem cu aceasta compozitie dovleceii, alesi mai micuti, turnam deasupra fiecaruia bulion si ii punem intr-o tava alaturi de pulpele inferioare sarate si condimentate. Mai turnam in tava un pic de ulei si apa si o bagam la cuptor pentru cel mult o ora. Intoarcem ciocanelele pe toate partile.

Citeste si:  Proceduri de siguranta pentru inundatii

Musaca de ton si paste fainoase

Ingrediente:
3 conserve de ton
300 g paste fainoase
200 g orez
2 cepe mici
1 morcov
1 ardei gras
50 ml ulei
50 ml bulion
2 oua
2-3 rosii
condimente pentru peste
piper, sare.

Mod de preparare:
Ceapa, taiata marunt, o calim in ulei, apoi turnam peste ea o cana de apa in care am amestecat bulionul, dupa care punem orezul. Lasam sa fiarba un minut, apoi turnam totul intr-un castron. Amestecam cu bucatile de ton din conserva, pe urma cu ardeiul gras taiat fasii foarte subtiri, morcovul ras si cele doua oua batute. Punem sare, piper si condimente pentru peste, care se gasesc in comert la plic. Fierbem pastele fainoase in apa cu sare si le scurgem bine. Intr-o tava mai inalta unsa cu ulei punem un strat de paste, apoi amestecul de ton, iar deasupra inca un strat de paste. Peste ele punem felii de rosii curatate de coaja. Lasam la cuptor o jumatate de ora.

Citeste si:  Infrumusetare gradina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.