fbpx

Pui inabusit in sos de rosii si marmelada de mere

Este ieftin, bun, usor de facut. O varianta cu influente italienesti a ostropelului romanesc.

Ingrediente

– 10 pulpe superioare de pui
– Sare si piper proaspat macinat
– 3-4 ramurele de rozmarin verde
– 2 linguri de ulei de masline
– 1 ceapa mare tocata marunt
– 5 catei de usturoi tocati
– 1 tulpina de telina tocata
– 1 morcov tocat
– Fulgi de ardei iute optional
– 2 conserve de rosii pasate
– O jumatate de lingura de maghiran uscat
– O treime de cana de vin alb sec
– 2 cani de supa de pui

Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti o cratita pe foc. Adaugati o lingura de ulei si, cand s-a incins, puneti puiul. Lasati-l cam 6-7 minute pe fiecare parte, pana cand s-a rumenit. Scoateti carnea pe o farfurie si lasati deoparte.

Sotati ceapa si usturoiul. Adaugati si fulgii de ardei. Lasati-le cam 3 minute, pana devin aurii, amestecand din cand in cand. Adaugati telina si morcovul si mai sotati inca 2-3 minute, pana cand se inmoaie. Adaugati vinul si supa de pui, adunand si bucatelele caramelizate de pe margini. Vor da gust mancarii. Adaugati rosiile, maghiranul, dati focul mic, potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba timp de 30 de minute. Amestecati din cand in cand.

Apoi, puneti si carnea de pui si rozmarinul, acoperiti cu capac si lasati la foc mic pentru inca 25 de minute, adaugand apa daca trebuie.

Citeste si:  Husky, un caine de echipa

Marmelada de mere la slow cooker
Vine toamna si e timpul sa punem bunataturi in borcane. Reteta mea de marmelada presupune prepararea la foc mic, timp de ore bune. Astfel merele se caramelizeaza, iar produsul rezista mai mult timp. Marmelada poate fi mancata pe paine, amestecata cu iaurt sau branzica de casa, in clatite sau pe biscuiti. Pentru cei cu gusturi mai exotice, merge si langa o friptura de porc.

Eu folosesc mere dulci, iar marmelada rezista mai mult de o luna la frigider!

Ingrediente

Pentru doua borcane

6 mere mari, decojite, fara samburi si cotor
O treime de cana de zahar brut
O jumatate de cana de zahar brun
1 lingura de scortisoara macinata
Un sfert de lingura de nucsoara

Citeste si:  Mobila pentru gradina sau terasa ta

Merele, taiate cubulete, se pun in oala, se acopera cu zahar, scortisoara si nucsoara si se amesteca bine. Vasul se acopera si se lasa la foc marunt timp de 5 ore, daca dati aparatul la un nivel superior, sau 10 ore daca e la minimum. Merele trebuie sa se inmoaie si sa capete o culoare maroniu inchis.
Se deschide vasul si preparatul se paseaza cu blenderul pentur piure. Se pune iarasi neacoperit, amestecand din cand in cand, pana se intareste.

Se toarna in borcane si se pastreaza la frigider.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.