fbpx

Retete cu carne pentru copii de 6-12 luni

Please select a featured image for your post

Cand copilasul tau se apropie de 12 luni, este momentul sa pape si mancaruri mai complexe pe baza de carnita. Pentru a te ajuta in uneori „anevoiosul” inceput al micutului carnivor, iti dam cateva idei salvatoare. Nu toate retetele cu carne pot fi insa servite de la bun inceput, trecerea la carnita facandu-se treptat si mai ales fara a-i servi carne prajita, care este foarte greu de digerat si prea grasa. De asemenea, nu folosi semipreparate din carne, nu stii niciodata ce carne a fost folosita in prepararea lor. Supa cu perisoare de peste Pestele se introduce in alimentatia copilului dupa 8 luni si trebuie sa fie neaparat peste alb, slab si neaparat fara strop de oase. Pentru supa cu perisoare, ai nevoie de: 300 gr de file de cod fara piele, 500 ml de supa de zarzavat (doar zeama, legumele fiind strecurate din ea), zeama de la lamaie, o jumatate de cana de lapte, o felie de franzela fara coaja, 2 linguri de iaurt, un ou.
Pui pestele la fiert in supa de zarzavat, de fapt e vorba de zeama in care au fiert legumele (legumele le poti folosi pentru salata de boeuf pentru parinti sau date prin blender ca si pireu pentru pitici) si il lasi sa clocoteasca 15-20 de minute, avand grija insa sa nu se sfamre foarte tare. Scurgi apoi supa de legume, fara sa o arunci si pastreze pestele, pe care il amesteci cu felia de franzela inmuiata in apa si stoarsa bine, cu albusul de la ou batut foarte bine si daca doresti, cu verdeta proaspata tocata. Din aluatul acesta se fac perisoarele de peste care se fierb in zeama de legume. Daca se sfarma, mai pui putina paine sa lege compozitia. Cand ciorba e gata, o tragi de pe foc si o acresti cu iaurtul amestecat cu galbenusul.
Citeste si:  Renovare baie de apartament
Mancarica de taietei cu carne de vita In general, aceasta mancarica se serveste in jurul varstei de 1 anisor, cand deja bebe se indreapta cu voiosie spre statutul de „copil mare”. Este de preferat sa folositi taietei de casa, desi procesul este laborios, stiti cu siguranta ce ati pus in taietei si vei fi mai linistita. In plus, faci o cantitate mai mare de taietei, pe care ii stochezi si ii folosesti cand ai nevoie.
Citeste si:  Cavalier King Charles
Ai nevoie de 80 de grame de taiatei de casa, 100 gr de carne de vita (o felie subtire de carne slaba, fara zgarciuri sau os), o lingura de unt, o lingura de patrunjel tocat, 50 gr de telemea rasa, 100 ml de suc de rosii. Pui taieteii la fiert in apa cu sare, apoi ii scurgi de apa si ii clatesti bine cu apa rece. Carnea de vita o dai prin masina de tocat sau prin blender. Nu cumpara carne tocata, pentru ca nu ai certitudinea ca stii ce fel de carne este. Topesti untul si pui carnea peste, o lasi la inabusit impreua cu putina sare (un varf de cutit) si 50 ml de sos de rosii. Cand carnea este gata, o amesteci cu taieteii si o torni intr-o forma termorezistent. Torni peste restul de suc de rosii, presari telemeaua rasa si patrunjelul tocat si dai amestecul la cuptor alte 15 minute.

Citeste si:  Doua feluri cu tomate: rosii umplute si piept de pui la gratar cu rosii
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.