Retete cu coacaze rosii

Please select a featured image for your post

Coacazele, aceste simpatice fructe de vara, consider eu ca nu sunt apreciate la adevarata lor valoare, desi sunt absolut delicioase, dulci-acrisoare si dau un gust special prajiturilor de vara. Pe langa aspect si gust deosebit, coacazele rosii au un efecte terapeutic nemaipomenit, stimuland activitatea gastrica si astfel sunt utilizate frecvent in curele de slabire. Prajitura foietaj cu visine si coacaze Combinatia de visine si coacaze este electrizanta, fiind nici acrisoara, nici dulce, iar intr-o prajitura, combinate cu frisca si arome, va vor face sa simtiti cu adevarat ca e mijlocul verii. Pentru ca sigur va e groaza sa coaceti un aluat pe canicula de afara, vom folosi un aluat de foietaj, pe care il gasiti cu usurinta in comert. Veti avea nevoie, pentru prajitura, de 500 gr de aluat de foietaj congelat, 50 gr de dulceata de afine, 500 gr de visine spalate si fara samburi, 200 gr de coacaze rosii, 140 ml de sirop sau suc de visine sau cirese, 3 lingurite de amidon alimentar, 80 grame de zahar tot, 500 ml de frisca lichida.
Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei si se taie 3 rondele de aluat, de dimensiunea unui tort normal, cu diametru de 26-28 de cm. O foaie se lasa intreaga, una si cresteaza pe margini, iar alta se taie de tot in fasii (ca si feliile de tort). Cele trei blaturi din foietaj se coc in cuptorul incins, pe hartie de copt, cca 15 minute fiecare.
Citeste si:  Retete cu fructe de sezon
Pentru crema de fructe, se dizolva amidonul in putin suc de visine sau cirese, restul de suc se pune la fiert cu zaharul si apoi se adauga si amidonul dizolvat. Se lasa sa fiarba pana cand compozitia capata consistenta, apoi se pun si visinele si coacazele rosii. Se ia vasul de pe foc, se amesteca bine pentru omogenizarea fructelor si se lasa crema sa se raceasca.
Citeste si:  Cavalier King Charles
Pe blatul intreg, se pune jumatate din cantitatea de dulceata de afine, apoi jumatate din cantitatea de crema de coacaze si visine, apoi jumatate din cantitatea de frisca batuta si se pune cel de-al doilea blat, cel crestat pe margini. Se pune cealalta jumatate din fiecare umplutura, apoi se aseaza feliile de foietaj de la blatul pe care l-am taiat integral. Se poate orna cu frisca sau zahar pudra si fructe. Tarta de bezea cu coacaze Pentru blat, aveti nevoie de 150 gr de faina, 100 grame de alune de padure macinate, 50 gr de fulgi de ovaz, 1 ou intreg, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 2 linguri de miere, 100 gr de smantana. Se amesteca ingredientele lichide intr-un vas si cele solide separat, apoi se inglobeaza amestecul cu faina in cel cu ou si se framanta un aluat omogen, din care se intinde o foaie de grosime medie, cu care se tapeteaza o forma de tort cu peretii detasabili, astfel incat sa aveti o margine de 2-3 cm. Se poate pune aluatul si intr-o forma speciala pentru tarta. Se da vasul cu aluatul la rece.
Citeste si:  Avem musafiri - ce facem cu copiii?
Pentru umplutura, se bat 3 albusuri bezea tare, cu sare, scortisoara, esenta dintr-un baton de vanilie si 100 gr de zahar. Bateti albusurile la abur, in bain-marie. Se inglobeaza in bezea 100 gr de alune macinate si 2-3 linguri de fulgi de ovaz, plus 500 gr de coacaze rosii. Se toarna umplutura in blat si se coace tarta la 200 de grade, cca 40 de minute. Pofta mare!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.