fbpx

Retete de dulciuri pentru copii de 6-12 luni (partea II)

Please select a featured image for your post

Incetul cu incetul, o data familiarizat cu dulciurile poti sa ii introduci si prajiturele mai complexe, insa doar inspre prima lui aniversare. Nu apela la prajiturile de la cofetarie in nici un caz si nici la produse de patiserie gen pateuri, saleuri si altele. Vorba aia „ce-i in mana nu-i minciuna”, asa ca opteaza pentru prajiturile facute de tine. Prajitura cu mere Nu am intalnit inca prichindei care sa nu iubeasca prajitura cu mere! Asa ca, pentru a-l invata de mic cu aceasta bunatate, ai nevoie de 3 mere coapte, 250 gr de faina, 70 ml de lapte, 70 ml de ulei, 4 linguri de zahar, un varf de cutit de praf de copt, putina scortisoara (nu exagera cu condimentarea).
Pentru aluat, amesteci intr-un vasut uleiul, laptele, jumatate din cantitatea de zahar si praful de copt. Pui craticioara pe una mai mare, astfel incat amestecul sa dea un clocot pe aburi. Cand amestecul e omogen si s-a racit putin, torni faina in ploaie, amestecand cu telul sau cu mixerul. Cand mixerul nu mai poate amesteca, framanti un aluat, pe care il imparti in 2 bile egale si il dai putin la rece. Intre timp, cureti bine merele de coaja si cotor si le dai prin razatoare, apoi le amesteci cu 2 linguri de zahar (sau zahar pudra vanilat, pentru un plus de aroma) si cu putina scortisoara.
Citeste si:  Pete de afine
Scoti aluatul de la rece si intinzi doua foi. Ungi cu unt o tava potrivita pentru marimea foilor, o tapetezi cu faina si asezi cu grija prima foaie de aluat, astfel incat marginile aluatului sa treaca cu cativa mm peste marginea tavii. Pui apoi compozitia de mar (pe care in prealabil o storci putin daca a lasat prea multa apa) si pui apoi a doua foaie de aluat. Daca ai mai mult timp si imaginatie, poti face un grilaj cu a doua foaie, astfel ca prajitura va fi mai atragatoare pentru prichindel. Dai tava la cuptor cca 30 de minute, la foc potrivit si o pudrezi cu zahar pudra vanilat sau cu putina scortisoara.
Citeste si:  Friptura de miel cu sos de menta
Budinca de orez cu banane Pentru budinca cu banane ai nevoie de 100 gr de orez prefiert, 500 ml de lapte, 4 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat, coaja de lamaie amestecata cu 1/2 lingurita de zahar, 2 galbenusuri, 2 banane coapte, o lingura de unt. Fierbi laptele cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand laptele da semne ca incepe sa fiarba si aromele sunt complet incorporate, pui si orezul la fiert in lapte (orezul trebuie spalat foarte bine, in mai multe randuri de apa rece si ales de impuritati). Lasi compoziia sa fiarba acoperita, la foc mic, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de oala. O lasi sa fiarba pana cand laptele scade aproape de tot. Cand orezul cu lapte e inca cald, il amesteci cu galbenusurile, rand pe rand, amestecand dupa fiecare pana la omogenizare. Mai pui o lingura de unt si bananele pisate si amestecate cu putin zahar. Compozitia finala se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
Citeste si:  Cum folosim busuiocul?
Pofta mare, prichindel!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.