Retete pentru cei mici

Please select a featured image for your post

Cand spunem „copilarie”, care este primul lucru care ne vine in minte? Mie, imaginea unui copil care se joaca, plin de ciocolata la gura si eventual si cu o inghetata in mana. E un lucru cunoscut: copii iubesc dulciurile si noi, ca parinti, trebuie sa ne asiguram ca mananca doar lucruri de calitate. Care e prajitura in care am cea mai mare incredere? Prajitura facuta in casa. M-am gandit sa va propun diverse retete usoare si rapide pentru a le face bucurii culinare, piticilor vostri.

Budinca de taietei cu branza de vaci
Cum sa nu le placa piticilor o mancarica atat de aromata, plina de branza dulce si stafide? Iar pentru mamici e o mare bucurie, pentru ca se gateste foarte repede si usor. Veti avea nevoie de 200 gr de taietei de casa (sau paste cu ou), 400 gr branza de vaci proaspata, 2 galbenusuri de ou, 4 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 baton de vanilie, 2 linguri de unt moale, stafide.
Fierbeti taieteii in apa cu putina sare si 2-3 stropi de ulei, astfel incat sa nu se lipeasca nici de oala nici intre ei. Separat, mixati galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar (dupa gust se poate pune si mai mult). Batonul de vanilie se cresteaza pe lung, se scoate seva, care se adauga la crema de branza, alaturi de untul moale si stafide. Se mixeaza toate, pana cand se obtine o pasta omogena, foarte aromata si dulce. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, incepem sa cladim: un strat de taietei, unul de branza, pana la epuizarea ingredientelor, astfel incat ultimul strat sa fie de branza. In general, imi ies doar 4 straturi.Se da vasul 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 180 de grade. Micutii nu au cum sa nu iubeasca acest preparat dulce, sanatos si atat de aromat.

Citeste si:  Ananas umplut si drob de linte
Briose cu ciocolata
Ciocolata, briose, glazura de ciocolata! Ce poate iubi mai mult un copil? Pentru aproximativ 12 briose, se folosesc: 200 gr de faina, 2 lingurite de praf de copt, 3 linguri de cacao, 150 gr de zahar, 150 gr de fulgi de ciocolata, 200 ml lapte, 100 ml de ulei, 1 ou, un baton de vanilie (din care extragem esenta). Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate (inclusiv fulgii de ciocolata, dar pastrand cativa si pentru decor) si in altul pe cele lichide, apoi le mixam impreuna. Umplem 3/4 din formele de briose, tapetate cu hartie si le introducem in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Imediat dupa ce le scoateti din cuptor, cat sunt inca calde, presarati fulgii de ciocolata. Cine nu iubeste un pustiulica manjit la bot cu ciocolata?

Citeste si:  Uscatoarele de prosoape
Mere caramelizate
Mai tineti minte cand eram mici si deliciul mersului in parc era marul pe bat, tras in glazura de zahar ars? Ca sa le pregatiti copiilor acest deliciu, aveti nevoie de 2 mere rosii mici, 2 betisoare de lemn, 5 linguri cu varf de zahar. Intai introducem betisoarele de lemn intr-un capat al marului, apoi le asezam pe o tava si la dam la cuptor cate 5 minute pe fiecare parte. Cand merele s-au copt, topim zaharul, amestecand continuu, pana cand obtinem un sirop. Dam merele prin siropul de zahar si le scoatem la uscat pe hartie de copt.
Combinatia moale-crocant, dulce-amarui, vor face merele caramelizate un deliciu, preferat de copii in fata acadelelor obisnuite.

Citeste si:  Calatoriile si abaterea de la dieta
Mamici si gospodine pentru pitici, nu uitati: ei nu vor judeca dupa complexitatea retetei, dupa aspectul sofisticat si decoratiunile nemaivazute. Ei simt cand mancarica le e facuta cu dragoste si o sa va rasplateasca cu aceeasi dragoste pe care le-o oferiti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.