Please select a featured image for your post
Cand spunem „copilarie”, care este primul lucru care ne vine in minte? Mie, imaginea unui copil care se joaca, plin de ciocolata la gura si eventual si cu o inghetata in mana. E un lucru cunoscut: copii iubesc dulciurile si noi, ca parinti, trebuie sa ne asiguram ca mananca doar lucruri de calitate. Care e prajitura in care am cea mai mare incredere? Prajitura facuta in casa. M-am gandit sa va propun diverse retete usoare si rapide pentru a le face bucurii culinare, piticilor vostri.
Cum sa nu le placa piticilor o mancarica atat de aromata, plina de branza dulce si stafide? Iar pentru mamici e o mare bucurie, pentru ca se gateste foarte repede si usor.
Fierbeti taieteii in apa cu putina sare si 2-3 stropi de ulei, astfel incat sa nu se lipeasca nici de oala nici intre ei. Separat, mixati galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar (dupa gust se poate pune si mai mult). Batonul de vanilie se cresteaza pe lung, se scoate seva, care se adauga la crema de branza, alaturi de untul moale si stafide. Se mixeaza toate, pana cand se obtine o pasta omogena, foarte aromata si dulce. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, incepem sa cladim: un strat de taietei, unul de branza, pana la epuizarea ingredientelor, astfel incat ultimul strat sa fie de branza. In general, imi ies doar 4 straturi.Se da vasul 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 180 de grade. Micutii nu au cum sa nu iubeasca acest preparat dulce, sanatos si atat de aromat.
Ciocolata, briose, glazura de ciocolata! Ce poate iubi mai mult un copil?
Imediat dupa ce le scoateti din cuptor, cat sunt inca calde, presarati fulgii de ciocolata. Cine nu iubeste un pustiulica manjit la bot cu ciocolata?
Mai tineti minte cand eram mici si deliciul mersului in parc era marul pe bat, tras in glazura de zahar ars?
Combinatia moale-crocant, dulce-amarui, vor face merele caramelizate un deliciu, preferat de copii in fata acadelelor obisnuite.