fbpx

Salata de creveti, salata de tortellini si dressing italian

Vara, nimic nu e mai placut decat o salata. Nu va speriati, asta nu inseamna ca am sa va indemn sa consumati frunze de salata verde stropite cu un dressing si atat! Nu, salatele pe care vi le propun sunt mult mai consistente de atat!

Salata cu creveti

Crevetii au incetat sa mai fie acel fel de mancare pe care nu prea aveam sansa sa-l gasim decat in concediile prin tarile mediteraneene. Acum ii puteti gasi cam la orice hipermarket si chiar in stare proaspata, alaturi de scoici, midii si alte bunatati marine.

Ingrediente:

500 de grame de creveti decorticati
3 oua fierte tari taiate feliute
O jumatate de cana de frunze de telina taiate marunt
O jumatate de cana de maioneza
2 linguri de mustar de Dijon
Sare si piper dupa gust

Citeste si:  Mai toarna un pahar - Vinul rosu face bine siluetei

Mod de preparare:

Fierbeti crevetii in putina apa sarata pana cand devin rozalii. Puteti folosi o tigaie mai inalta. Dupa aceea, scoateti-i din apa si treceti-i sub un jet de apa rece. Intr-un bol, amestecati crevetii, ouale, maioneza, mustarul, sarea si piperul. Puteti stoarce deasupra si o lamaie. Puneti castronul in frigider pentru cel putin o ora inainte sa consumati salata. O puteti servi pe un „pat” de salata verde si rosii sau chiar ca pe un sandwich pe o felie de paine cu coaja crocanta.

Ah, si alaturi de un pahar de vin alb!

Salata antipasto cu tortellini

Antipasto inseamna, in italiana, „inainte de paste” adica un aperitiv. Aceasta salata insa e atat de consistenta incat devine mai mult de un simplu fel de „deschidere”. Poate fi consumata ca fel principal, alaturi de cateva bruschette. V-am invatat intr-un articol anterior cum se prepara.

Citeste si:  Secretele femeilor suple - miscare & psihic

Ingrediente:

500 de grame de tortellini cu branza (deja preparati si lasati la scurs)
250 de grame de mozzarella taiata cubulete
1 ardei gras taiat cubulete
2 cani de rosii cherry taiate in jumatati
250 de grame de masline fara samburi
1 cana de pepperoni (daca nu aveti, puteti inlocui cu orice salam crud uscat)
1 cana de dressing italian

Mod de preparare
Se amesteca mai intai toate ingredientele, cu exceptia dressingului, intr-un bol. Abia apoi se adauga si acesta. Se acopera si se pune in frigider, la racit.

Acum vom invata cum se prepara dressingul italian in cazul in care vreti sa-l faceti singure si nu sa cumparati varianta cu e-uri dintr-un hipermarket. Este delicios si se poate folosi la multe salate. Aveti nevoie de:

Citeste si:  Reciclarea aparatului de ras

– 2 cani de maioneza
– 1 cana de smantana
– 1 cana de lapte batut
– 1/3 de cana de otet balsamic rosu
– ¼ lingura de usturoi deshidratat
– 2 linguri de ceapa rosie taiata marunt-marunt
– 2 linguri de zahar
– 1 lingura de sare
– 1 lingura de marar
– 1 lingura de ardei iuti
– 1 lingura de sos worcestershire
– 1 lingura de oregano
– 1 lingura de busuioc
– 1 lingura de patrunjel

Pentru varianta mai light, puteti renunta la maioneza si opta pentru cateva linguri de ulei extra-virgin de masline. De asemenea, in loc de smantana putem pune iaurt daca tinem la silueta!

Amestecati maioneza, smantana si laptele batut intr-un bol mare si bateti cu mixerul. Adaugati apoi restul ingredientelor.

Pofta buna!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.