Salata de hering cu fasole boabe si muschi de vitel cu vinete marinate

In privinta heringului n-ar trebui sa existe dubii, nimeni n-a reclamat substituirea lui in magazine sau in restaurante cu alta vietate din acelasi areal, cum ar fi calutul de mare. In ce priveste temerea ca vita ar putea fi cal: ambele fac parte din categoria carnii rosii, dar calul e ceva mai rosu si mai sanatos, avand mai putine grasimi saturate. Grasimea lui e galbena, si nu alburie, ca la vita. Si, pana la urma, daca ati cumparat cal, n-aveti decat sa pregatiti, pentru reteta de mai jos, mai multa marinata. Carnea de cal e mai buna fragezita.

Salata de hering cu fasole boabe

Ingrediente:
1 hering sarat
250 g fasole uscata
1 ceapa
2 oua
ulei
otet
1 legatura marar
sare.

Citeste si:  Design cat mai placut

Mod de preparare:
Heringul il tinem cateva ore in apa, la desarat. Il scoatem, il lasam sa se usuce, ii scoatem oasele si il facem fasii subtiri. Intre timp, am pus fasolea la fiert, schimband de doua ori apa din oala. Ne trebuie doua oale, sa avem apa deja fiarta cand facem transferul. Ultima oara punem si sare. Sunt necesare cam doua ore ca fasolea sa fiarba bine, acoperita si la foc mediu. Scurgem bine fasolea, o lasam sa se raceasca si o amestecam cu heringul, ceapa taiata solzi si mararul bine curatat si tocat marunt, cu ulei si otet dupa gust, de asemenea cu sare, daca mai e nevoie. Deasupra, ca sa nu le faramitam cand amestecam, punem ouale fierte tari si taiate rondele sau in sferturi. Tinem salata la rece o jumatate de ora.

Citeste si:  Mai toarna un pahar - Vinul rosu face bine siluetei

Muschi de vitel cu vinete marinate

Ingrediente:
500 g muschi de vitel
3 vinete
100 ml ulei
boia dulce, enibahar, oregano, piper, sare
50 ml otet
2-3 catei de usturoi
200 ml vin alb
200 ml bere.

Mod de preparare:
Pregatim marinata: in 250 ml de apa amestecam sarea pana se dizolva, punem piper boabe, usturoi taiat feliute si otet. Curatam partial vinetele, lasand fasii de coaja; putem sa nu le curatam deloc sau sa le curatam in intregime, dupa cum preferam. Le taiem pe lungime, in patru si le prajim in ulei incins pe toate partile. Le scoatem din tigaie si le punem in bolul cu marinata, unde le vom tine 3 ore.
Muschiul il condimentam si il tinem o ora inainte sa-l punem la copt. Intr-o tava unsa cu ulei il bagam la cuptor, turnand paharul de vin. Din cand in cand, turnam pe portiunea de deasupra sosul. Cand vinul e pe cale sa se evapore, intoarcem muschiul si turnam in tava berea. Procedam precum cu vinul. Intr-o ora si jumatate, muschiul e rumenit pe ambele parti si berea e evaporata. Muschiul il taiem felii. Alaturi de ele, in farfurie, punem bucati de vinete.

Citeste si:  Cum sa impodobesti bradul de Craciun

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.